Ramūnas Karbauskis: „Būsime nuėję ne tuo keliu“

Seimo Kultūros komitetas ir jam vadovaujantis Valstiečių ir žaliųjų sąjungos lyderis Ramūnas Karbauskis jau suabejojo šiuo metu vykstančio konkurso užimti Lietuvos Nacionalinio operos ir baleto teatro direktoriaus postą skaidrumu.

Ramūnas Karbauskis<br>J.Stacevičiaus nuotr.
Ramūnas Karbauskis<br>J.Stacevičiaus nuotr.
Vytautas Juozapaitis<br>J.Stacevičiaus nuotr.
Vytautas Juozapaitis<br>J.Stacevičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Sep 20, 2017, 6:57 PM, atnaujinta Sep 20, 2017, 7:02 PM

Kultūros ministerija iš šių pareigų atleido Gintautą Kėvišą ir paskelbė naujo vadovo konkursą, bet trečiadienį vykusiame komiteto posėdyje konservatorius Vytautas Juozapaitis pasidalijo įtarimais, kad jo rezultatai gali būti nulemti iš anksto – esą proteguojamas dabartinis laikinasis teatro vadovas Sigitas Žutautas.

Parlamentaras pareiškė, esą ministerijos vadovybė įstaigai laikinai vadovaujančiam audito ir finansų specialistui rodo išskirtinį dėmesį.

Anot V.Juozapaičio, tam tikri S.Žutauto veiksmai – pradėta įstaigos reorganizacija – leidžia įtarti, kad vykstančio konkurso rezultatai jau aiškūs: „Jis ėmė skubiai keisti teatro meno tarybos nuostatus. Tai daroma prasilenkiant su elementaria teise ir padorumu, jau nekalbant apie tai, kad konkursas dar vyksta.

Manau, kad neturėtų būti taip, kad laikinai direktoriaus pareigas einantis žmogus, dar neįvykdęs konkurso reikalavimų ir netapęs tikruoju teatro generaliniu direktoriumi, jau keičia struktūrą ir jam leidžiama tai daryti.

Tai verčia manyti, kad skaidrumo nėra – aš nežinau kitos institucijos, kurioje konkurso metu vyktų panašaus pobūdžio pakeitimai. Ir panašu, kad visa tai daroma remiant kultūros ministrei“.

R.Karbauskis pareiškė, kad jo vadovaujamas komitetas ypač akylai seks vykstantį konkursą.

„Mes norime daugiau informacijos, nes kyla abejonių dėl proceso skaidrumo. Nuėjome labai sunkų kelią tą procesą pradėti, bet jeigu turėsime dar daugiau abejonių dėl šio proceso pabaigos, tokiu atveju būsime nuėję ne tuo keliu“, – kreipdamasis į komiteto posėdyje dalyvavusius ministerijos atstovus, priekaištavo politikas.

Komiteto posėdyje dalyvavusi kultūros viceministrė Gintautė Žemaitytė tvirtino, kad parlamentarai yra klaidinami. „Konkursas vyksta visiškai skaidriai. Gana greitai paaiškės ir pokalbio su pretendentais laikas. Jų yra nemažai – net devyni žmonės yra patekę antrąjį turą“, – dėstė viceministrė.

Konkursas vadovauti teatrui buvo paskelbtas, kai iš šių pareigų birželį buvo atleistas G.Kėvišas, kuris šiuo metu dėl jo atleidimo bylinėjasi su Kultūros ministerija.

Antradienį G.Kėvišo ieškinys buvo nagrinėjamas Vilniaus miesto apylinkės teisme. „Ieškinys atmestas“, – BNS sakė teisėjo padėjėja Rūta Trimailovienė.

Šis teismo sprendimas per mėnesį dar gali būti skundžiamas aukštesnei instancijai.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.