Birutė Vėsaitė prakalbo apie Astravo AE: „Jūs ką – numeruosite elektronus?“

Panašu, kad socialdemokratų partijos atstovų kalbos apie Astravo atominę elektrinę ir jos įtaką Lietuvai netyla. Visai neseniai apie tai, kad mūsų šalies pozicija dėl prie pat Lietuvos sienų dygstančio atominio monstro nėra teisinga, pasisakė eurokomisaras Vytenis Povilas Andriukaitis.

B.Vėsaitė teigė, kad nepirkti elektros energijos iš Astravo, nors netiesiogiai, neįmanoma.<br> J.Stacevičiaus nuotr.
B.Vėsaitė teigė, kad nepirkti elektros energijos iš Astravo, nors netiesiogiai, neįmanoma.<br> J.Stacevičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2017-09-23 11:25, atnaujinta 2017-09-23 11:46

Tada partijos pirmininkas Gintautas Paluckas savo socialinio tinklo paskyroje pareiškė, kad yra daug politinių priežasčių nepirkti elektros energijos iš Astravo, bet nei viena iš jų nėra susijusi su elektrinės statybos ar veiklos saugumu. Tiesa, netrukus jis teigė, kad jo mintys apie tai buvo neaiškiai išreikštos.

Astravo AE klausimas iškilo ir šeštadienį vykusio socialdemokratų tarybos posėdžio metu. G.Paluckas prakalbo apie Lietuvoje įsigaliojantį „šliaužiantį vienos nuomonės totalitarizmą“.

Jis teigė, kad visuomenėje turi būti nuomonių įvairovė ir kaip pavyzdžius davė Juozo Bernatonio ir Justo Paleckio kalbas Algirdo Mykolo Brazausko gimimo metinių minėjime bei V.Andriukaičio ir kitus pasisakymus apie Astravo AE.

Tačiau jis nebuvo vienintelis prakalbęs apie daug klausimų keliančią atominę elektrinę. Savo nuomonę apie tai išsakė ir buvusi Seimo narė, buvusi ministrė Birutė Vėsaitė.

Kreipdamasi į partiečius ji sakė, kad jei partija ir toliau eis ta pačia kryptimi, greitai Lietuvoje atsiras politinių kalinių konclageris, kuriame pagrindiai kaliniai bus G.Paluckas, V.Andriukaitis ir Deivydas Zvonkus su Stano, neseniai pristatę dainą „Rusai puola“.

„Juokinga darosi dėl Astravo. Aš kreipiuosi į frakcijos narius. Jeigu jūs neturite energetikų tenai, paklauskite tų, kurie turi techninį išsilavinimą, pirkti ar nepirkti energijos iš Baltarusijos Astravo? Tai yra juokinga!“ - kalbėjo B.Vėsaitė.

Pasak jos, nesvarbu, kad energija būtų perkama iš Suomijos, nes ten ji vistiek bus gaunama iš Astravo. „Tai technologiškai neįmanomas procesas, ką jūs – numeruosite elektronus? Pasakykite savo nuomonę. Juokinga“, - sakė socialdemokratė.

Prakalbo ir apie „Zapad“

Ji kalbėjo ne tik apie Astravo AE, bet ir apie neseniai greta Lietuvos vykusias Rusijos ir Baltarusijos karines pratybas „Zapad 2017“. Anot jos, žmonės pradėjo pirkti cukrų ir kruopas, bet gąsdinimai buvo tušti.

„Reikia būti jautriems, pasiruošusiems, bet tikrai nepulti į beprotybę“, - tikino B.Vėsaitė. 

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.