Julius Sabatauskas neigia partiečio paskleistą informaciją: „Nepasirašiau“

Gedimino Kirkilo pareiškimas, kad Julius Sabatauskas prisijungė prie partiečių, norinčių tęsti koaliciją su „valstiečiai“ yra neteisingas. Tai naujienų portalui patvirtino pats J.Sabatauskas. 

Julius Sabatauskas neigia gandus: "Nepasirašiau",<br>T.Bauro nuotr.
Julius Sabatauskas neigia gandus: "Nepasirašiau",<br>T.Bauro nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Sep 27, 2017, 1:58 PM, atnaujinta Sep 27, 2017, 2:36 PM

„Nepasirašiau“, – naujienų portalui lrytas.lt sakė Julius Sabatauskas. Apie G.Kirkilo pasakymą, kad sutartį dėl bendro koalicijos darbo jis, visgi, pasirašė, politikas komentuoti atsisakė, tikindamas, kad tai ne jam adresuotas klausimas. „Jūs ir paklauskite G.Kirkilo“, – sakė J.Sabatauskas. 

Trečiadienį Teisės ir teisėtvarkos komiteto pirmininkas J.Sabatauskas, komiteto nariams pateikė atsistatydinimo pareiškimą, tačiau komitetas nusprendė jo nesvarstyti. Kol nėra aiškus galutinis socialdemokratų partijos sprendimas. 

„Manęs žurnalistai klausė, ar aš planuoju dirbti toliau, jei manęs iš pareigų neatleis. Tai aš sakiau, kad dirbsiu bet kuriose pareigose, į kurias Seimas mane paskirs. Ar paskirs, ar nuleis iki eilinio Seimo nario, vis tiek dirbsiu, kol nepadėsiu Seimo nario mandato. Arba kol nepasibaigs Seimo nario mandato galiojimas“, – sakė J.Sabatauskas. 

Susilaikė, nes nepritarė

Pirmadienį socialdemokratų partijos frakcija Seime balsavo dėl frakcijų koalicijos su „ valstiečiais“. Julius Sabatauskas buvo vienintelis frakcijos narys, kuris nuo balsavimo susilaikė. 

„Tokį sprendimą priėmiau todėl, kad pirmas dalykas, nepritariau tokiam būdui, dėl frakcijų koalicijos. Tačiau man nėra priimtinas ir partijos tarybos sprendimas, tačiau aš privalau jo laikytis. Nes mano manymu jis visiškai nemotyvuotas, jokių argumentų nėra pateikta. Pagaliau ir laikas yra labai netinkamas. Todėl šioje situacijoje aš susilaikiau, nes buvo kolegų, kurie irgi nepritarė tarybos sprendimui, bet pasisakė prieš“, – tikino J.Sabatauskas. 

Paklaustas, ar nuo šiol dirbs opozicijoje, politikas nuo atsakymo išsisuko. 

„Dirbsiu bet kokiu atveju kaip ir dirbau iki šiol, vadovaudamasis sąžine ir žmonių labui. Paklusiu bet kokiam Seimo sprendimui“, – sakė politikas J.Sabatauskas. 

Kas pasisakė už ir kas prieš

Šeštadienį socialdemokratų partijos tarybai nusprendus nutraukti koalicijos sutartį, pirmadienį frakcijos Seime dauguma nubalsavo už naują koaliciją tarp frakcijų. 

Už susitarimą su „valstiečiais“ balsavo frakcijos seniūnas Andrius Palionis, Gediminas Kirkilas, Rimantas Sinkevičius, Algirdas Butkevičius, Rimantė Šalaševičiūtė, Irena Šiaulienė, Juozas Bernatonis, Artūras Skardžius, Antanas Vinkus, taip pat socialdemokratų frakcijai priklausantis „darbietis“ Valentinas Bukauskas.

Prieš pasisakė Rasa Budbergytė, Raminta Popovienė, Algirdas Sysas, Juozas Olekas, susilaikė Julius Sabatauskas.

Frakcijos narių nuomone, partijos tarybos sprendimas trauktis iš valdančiosios koalicijos su Valstiečių ir žaliųjų sąjunga buvo pernelyg ankstyvas, pagrįstas emocijomis, o ne argumentais. 

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.