Tarp kitko. Ministrės nuokrypis truko vieną naktį

Rytas už vakarą protingesnis, kaip ir antradienis už pirmadienį. Šias tiesas patvirtino Švietimo ir mokslo ministerija, kurią likimas netyčia pastūmėjo į energetikos ir geopolitikos pelkes.

Jurgita Petrauskienė<br>J.Stacevičiaus nuotr.
Jurgita Petrauskienė<br>J.Stacevičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Vytautas Bruveris

Sep 27, 2017, 1:15 PM, atnaujinta Sep 27, 2017, 3:50 PM

Kaip neseniai paaiškėjo, Lietuvos energetikos instituto mokslininkai dalyvauja tarptautiniame projekte, kurio tikslas – mokyti baltarusius kuo saugiau statyti atominę elektrinę Lietuvos pašonėje, Astrave.

Bet dėl to kilo neregėtas patriotinis triukšmas dėl „išdavystės“. Nė per nago juodymą šio šišo nepaveikė nei tai, kad šis projektas – Europos Komisijos, nei pačių mokslininkų aiškinimai, jog jiems būti ten ir žinoti tikrąją padėtį gali būti naudinga Lietuvai.

Itin tragikomiškai atrodė Užsienio reikalų ministerija, visi nepaprastieji, įgaliotieji ir aukštieji asmenys, kurie dabar baigia liežuvius nusidildyti aiškindami, kaip kovodami iki paskutinio kraujo lašo visuose frontuose baigia nugriauti atominį monstrą.

Negana to, jie dievagojosi nieko nežinoję apie tą Europos Komisijos projektą, nors prieš lįsdami į tą pragarą Energetikos instituto atstovai su tais aukštais asmenimis savo žingsnius derino.

Dar juokingiau čia pasirodė vienos didžiausių profesionalių J.Petrauskienės vadovaujama Švietimo ir mokslo ministerija. Pirmadienį ministrės patarėjai pareiškė, jog lietuviai trauksis iš projekto, jei taip jiems pasakys Europos Komisija, nors jų dalyvavimas siekiant užtikrinti statomos elektrinės saugumą yra „teigiamas dalykas“.

Bet štai praėjus vienai nakčiai, antradienį, jau pati ministrė kirto, jog mokslininkai bet kokiu atveju neturėtų dalyvauti šiame projekte, nes tai padeda pavojingai baltarusių propagandai prieš Lietuvą ir apskritai yra labai blogai.

Lieka tik spėlioti, ar pati ministrė J.Petrauskienė taip staiga susiorientavo aplinkoje, ar kas nors iš aukščiau jai priminė, kokia pozicija šiais laikais yra politiškai teisinga. Bet kuriuo atveju susiorientavo. Nebūtų profesionalė.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.