Premjeras neatmeta galimybės sujungti Ūkio ir Energetikos ministerijas

Jau kone mėnesį nerandama, kas galėtų užimti ūkio ministro postą. Spalio 13-ąją buvo paskutinė ministro Mindaugo Sinkevičiaus darbo diena. Nuo tada buvo minima nemažai kandidatų pavardžių, tačiau nė vienas taip ir neperėmė ministro portfelio.

 Premjeras sakė, kad yra kalbama apie ministerijų sujungimą. <br> T.Bauro nuotr. 
 Premjeras sakė, kad yra kalbama apie ministerijų sujungimą. <br> T.Bauro nuotr. 
 Pasiūlymą pateikė R.Žemaitaitis. <br> T.Bauro nuotr. 
 Pasiūlymą pateikė R.Žemaitaitis. <br> T.Bauro nuotr. 
 G.Landsbergiui keista, kad tokį pasiūlymą pateikė ne valdantieji.<br> T.Bauro nuotr. 
 G.Landsbergiui keista, kad tokį pasiūlymą pateikė ne valdantieji.<br> T.Bauro nuotr. 
Daugiau nuotraukų (3)

Lrytas.lt

Nov 7, 2017, 10:59 AM, atnaujinta Nov 7, 2017, 4:41 PM

Tuo tarpu opozicinė „Tvarkos ir teisingumo“ frakcija valdančiuosius ragina sujungti be ministro likusią Ūkio ministeriją su Žygimanto Vaičiūno vadovaujama Energetikos ministerija.

Premjeras Saulius Skvernelis sakė, kad yra kalbamasi apie tokį scenarijų, jis nėra atmetamas.

„Vyriausybės viena iš nuostatų tokia ir buvo, kalbant apie Energetikos ministeriją. Tačiau mes matome, kokia situacija su energetiniais projektais, yra tokia sistema, ir politinė, ir biurokratinė.

Europoje reikia turėti energetikai atstovaujantį ministrą, tai visai kiti kontaktai, visai kitas lygmuo, šiandien tikrai nėra laikas (ministerijų sujungimui – Aut.), bet vienas iš svarstomų variantų, kad šios dvi ministerijos galėtų būti vėl sujungtos“, – kalbėjo S. Skvernelis.

Registravo antrą kartą

Pasiūlymą įregistravęs „tvarkiečių“ lyderis Remigijus Žemaitaitis teigė, kad tokį pasiūlymą registravo jau ne pirmą kartą. Pasak jo, praėjusiais metais, kai buvo sudaryta valdančioji koalicija, „valstiečiai“ pasakė, kad dvi ministerijas sujungs, o kai kurių atsisakys.

„Jau yra beveik mėnesis kai nerandama, kas galėtų užimti ūkio ministro postą. Keli asmenys buvo, bet iš STT matomai negavo pažymos.

R.Žemaitaičio teigimu, biurokratinis aparatas ministerijose šiuo metu yra išsipūtęs daugiau nei 3 kartus. Toks sujungimas, anot pasiūlymą pateikusios frakcijos, leistų sutaupyti apie 2 mln. eurų.

Jis teigė, kad šis pasiūlymas Seimo darbotvarkėje atsiras dar šią savaitę, ketvirtadienį. „Tvarkiečių“ lyderis mano, kad valdantieji pritars tokiam siūlymui. Šiuo metu vadovaujantis Energetikos ministerijai Ž.Vaičiūnas, pasak R.Žemaitaičio, galėtų vadovauti ir jungtinei ministerijai.

Pasiūlymą turėtų teikti valdantieji

Kitos opozicinės Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų (TS-LKD) partijos pirmininkas Gabrielius Landsbergis sakė, kad tokio masto pertvarkymai, kaip ministerijų sujungimas, turi ateiti iš valdančiųjų, o ne iš opozicinės frakcijos.

Arba viską jungti prie Susisiekimo ministerijos, nes ta, man atrodo, tvarkosi visai pusė bėdos. Tada Rokui Masiuliui duotume vadovauti viskam“, – ironizavo G.Landsbergis.

Jis pripažino, kad šiuo metu Lietuvos energetikos srityje ir dar daug neatliktų darbų, tad jungti dvi ministerijas gali būti per daug skubotas žingsnis.

Visgi esminiu klausimu išlieka ūkio ministro paieškos. Pasak G.Landsbergio tai, kad iki šiol nerandamas ministras, gali būti pasekmė to, kad Seime nėra valdančiosios daugumos, pakankamai paramos.

Tai, ar Ž.Vaičiūnas būtų pajėgus vadovauti sujungtoms ministerijoms, konservatorių lyderio nuomone, dar per ankstyvas klausimas.

Buvo programoje

Valdančiųjų „valstiečių“ lyderis Ramūnas Karbauskis nepanoro išsamiau komentuoti situacijos dėl ministerijų, tačiau sakė, kad jei Vyriausybė pateiks tokį siūlymą, tada jie svarstys palaikyti, ar ne.

„Kiekvieną klausimą reikia paruošti. Seimo narių siūlymai kartais būna labai skuboti ir veiksmas toks, kad Seimo nariai išpučia burbulą“, – sakė R.Karbauskis. Ministerijų sujungimas buvo įtrauktas į Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos (LVŽS) rinkiminę programą.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
REPORTERIS: iniciatyvą balsuoti už dvigubą pilietybę VRK kaltina agitavimu