Atsakydamas į kritiką, Seimo pirmininkas pirštu bedė į opozicijos skaudulį

Seimo pirmininkas Viktoras Pranckietis, „Žinių radijo“ laidoje „Pozicija“, pristatytas kaip vienas iš valdančiosios mažumos vadovų, tikina, kad Seimo valdybos postų perskirstymai nėra opozicijos užgaida.

Atsakydamas į kritika Seimo pirmininkas pirštu bedė į opozicijos skaudulį.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
Atsakydamas į kritika Seimo pirmininkas pirštu bedė į opozicijos skaudulį.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Nov 8, 2017, 8:49 AM

Nors po to kai socialdemokratų frakcija pasitraukė į opoziciją, Seimo valdybos narių proporcijos nebėra tolygios Seimo narių skaičiui. Tačiau prieš reikšdami savo norus, opozicija turėtų išsirinkti savo lyderį, sako Seimo pirmininkas. 

„Jų valioje yra norėti. Jie yra opozicija, o kaip žinote, pozicija pasako, kas, kiek ir kaip. Statutas nurodo, kas opozicija turi viena vicepirmininką, Ireną Degutienę, tiek kiek ir priklauso. Bet jei jau taip, tai iki šiol nėra opozicijos lyderio, kuris irgi priklausytų Seimo valdybai. Tai gal reikėtų pirma išnaudoti šią statutinę formą ir turėti atstovavimą“, - sukritikavo V.Pranckietis.

Jo teigimu, valdyba nėra linkusi atstovauti partinius interesus, o organizuoti veiklą. Kuriai opozicijos lyderis tikrai padėtų.

Valdyba juk nedirba kažkokių partijų tikslu. Ji dirba organizacinę veiklą, kuri nuo partinės šiek tiek skiriasi. Atstovavimas šiuo metu yra pakankamas. Bet jei atsiųstų ir opozicijos lyderį į valdybą, tai atstovavimas būtų tikrai geresnis“, - sakė Seimo vadovas Viktoras Pranckietis.

Opozicija lyderio neturi jau metus - nors naujos kadencijos Seimo darbo pradžioje buvo kalbėta apie galimą Gabrieliaus Landsbergio kandidatūrą, visgi, konservatoriams balsų neužteko ir opozicijos lyderis nebuvo išrinktas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
„Nauja diena“: kaip Lietuvos pramonė atsilieps į gynybos programas?