R. Žemaitaičio žodžiai apie ūkio ministro postą prajuokino E. Gentvilą

Jau beveik du mėnesiai praėjo po to, kai ūkio ministro portfelio atsisakė socialdemokratų deleguotas Mindaugas Sinkevičius. Tiek visuomenė, tiek politikai nerimsta, nes kol kas visiškai neaišku, kas galėtų tapti kitu vienos svarbiausių šalies ministerijų vadovu.

 R.Žemaitaičio žodžius apie liberalui siūlytą ūkio ministro postą E.Gentvilas neigė.<br> lrytas.lt koliažas
 R.Žemaitaičio žodžius apie liberalui siūlytą ūkio ministro postą E.Gentvilas neigė.<br> lrytas.lt koliažas
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Nov 10, 2017, 9:18 AM, atnaujinta Nov 10, 2017, 9:40 AM

Tačiau žibalo į ugnį vis įpila opozicinės „Tvarkos ir teisingumo“ partijos pirmininkas Remigijus Žemaitaitis. Praėjusią savaitę jis užsiminė, kad du galimi kandidatai negavo reikalingų Specialiųjų tyrimų tarnybos (STT) pažymų. O štai penktadienį kalbėdamas „Žinių radijuje“ jis teigė, kad postas buvo siūlytas vienam iš taip pat opozicijoje esančių Liberalų sąjūdžio frakcijos narių.

Pasiūlymas – geras pareigas užimančiam žmogui

Vėliau kalbėdamas su naujienų portalu lrytas.lt atskleisti, kas tas liberalas, kuriam buvo pasiūlyta vadovauti Ūkio ministerijai, jis nenorėjo. „Nesakysiu. Geras pareigas turinčiam žmogui. Pačių liberalų raskite ryšį, papasakos jums“, – mįslingai kalbėjo R.Žemaitaitis. Jis tik patikino, kad kalbama yra apie šiuo metu parlamentaro pareigas einantį žmogų.

Pats „tvarkiečių“ lyderis teigė atkalbinėjęs pasiūlymo sulaukusį liberalą dėl perėjimo į Ūkio ministeriją. R.Žemaitaitis mano, kad tokiu siūlymu valdantieji norėjo suskaldyti Liberalų frakciją.

„Argumentas toks, kad kadangi naikins ministeriją, tikslas yra suskaldyti partiją, suskaldyti opoziciją ir tokiu principu „skaldyk ir valdyk“ bandoma viską daryti, kas šiandien yra negalima“, – kalbėjo „Tvarkos ir teisingumo“ pirmininkas.

Jis teigė, kad pajudėjusios liberalų bylos, atimtos dotacijos, yra netiesioginis spaudimas liberalams, kad jie pradėtų bijoti partijos sugriovimo. Esą panašiai buvo pasielgta ir su paties R.Žemaitaičio vadovaujama partija.

„Bandoma buvo įvairiausiais būdais sugriauti partiją, pareikšti ikiteisminius tyrimus. Trys metai vyksta tyrimai, žmonės nepaklausiami, niekas nevyksta. Lygiai taip pat Petrui Gražuliui padaro kratas, praėjo metai, o jis net nebuvo pakviestas (apklausai – Aut.)“, – kalbėjo R.Žemaitaitis.

Ministerijas sujungs kitąmet?

Tačiau tuo „tvarkiečių“ mįslės dėl ūkio ministro nesibaigia. R.Žemaitaitis teigė, kad ūkio ministras turėtų būti paskirtas gruodžio pabaigoje, o nuo pareigų nušalintas jau sausio pradžioje, iš karto po naujųjų metų. Taip esą nutiks dėl to, kad bus sujungtos Ūkio ir Energetikos ministerijos.

„Kitų metų pradžioje turėtų naikinti Ūkio ministeriją, prijungiant ją prie Energetikos ministerijos“, – sakė R.Žemaitaitis.

Praėjusią savaitę jis pats pateikė siūlymą Seime, kad šios dvi ministerijos būtų sujungtos. Anot jo, antradienį buvo paruošta pažyma, kad toks pasiūlymas gali prieštarauti Konstitucijai, tad komitetai kol kas nesiėmė siūlymo svarstyti. Pats politikas tai pavadino absurdu.

„Kai Energetikos ministeriją atskyrėme nuo Ūkio ministerijos, tai nebuvo prieštaravimas Konstitucijai. Prieš tai kada buvo dvi ministerijos iki 2000-ųjų metų irgi nebuvo, bet kažkodėl dabar yra“, – piktinosi Seimo narys.

Sukėlė juoką

Klausimo apie R.Žemaitaičio žodžius, kad vienam iš liberalų neva siūlytas ūkio ministro postas, sulaukęs Liberalų frakcijos seniūnas ir laikinasis Liberalų sąjūdžio pirmininkas Eugenijus Gentvilas nesulaikė juoko.

„Nieko nežinau. Vakar (ketvirtadienį – Aut.) per Vyriausybės valandą pajuokavau, Sauliui Skverneliui išvardinau visokių pavardžių, kam galėtų siūlyti. Jis įsižeidė, kad siūlau. Bet niekada negirdėjau, kad kažkam iš mūsų būtų siūlyta“, – naujienų portalui lrytas.lt sakė E.Gentvilas.

Liberalų lyderis pats yra buvęs ūkio ministru, o šiuo metu eina vienas svarbiausių pareigų tiek partijoje, tiek frakcijoje, tačiau tikino pats pasiūlymo dar kartą tapti ministru nesulaukęs. Taip pat sakė nemanantis, kad siūlyta ir kam nors kitam.

„Jis, Žemaitaitis, atkalbėjo tą, kuriam neva siūlė? Na gerai, susireikšmino. Linkiu jam sėkmės kuriant sąmokslo teorijas.

Reiškia yra taip, kad siūlė „valstiečiai“ mums, atkalbėjo Žemaitaitis, nors net nežinom, jis sako, kad jungs ministerijas. Viską jis žino. Aš nelabai rimtai vertinu. Tiek to. O gal ir siūlė kam nors. Nors nosis nėra ilga, jis viską žino“, – juokėsi Liberalų frakcijos seniūnas E.Gentvilas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.