Įtakingo Šiaulių pareigūno mundurą išskalbė teismas

Tarptautine konferencija pavadinta prašmatni aplinkosaugininkų puota buvo, bet pareikalauti už ją susimokėti suorganizavusiam asmeniui - nevalia.

K.Škiela už mokesčių mokėtojų pinigus aplinkosaugininkams surengė dvi dienas trukusias linksmybes.<br>lrytas.lt koliažas
K.Škiela už mokesčių mokėtojų pinigus aplinkosaugininkams surengė dvi dienas trukusias linksmybes.<br>lrytas.lt koliažas
Dalis statinių Plinkšių ežero pakrantėje iškilo neteisėtai, bet kaltų nerandama - ūmai dingo dokumentai.<br>Facebook nuotrauka
Dalis statinių Plinkšių ežero pakrantėje iškilo neteisėtai, bet kaltų nerandama - ūmai dingo dokumentai.<br>Facebook nuotrauka
Anksčiau FNTT Šiaulių valdybai vadovavęs K.Škiela laikomas vienu įtakingiausių Šiaulių pareigūnų.<br>G.Šiupario nuotr.
Anksčiau FNTT Šiaulių valdybai vadovavęs K.Škiela laikomas vienu įtakingiausių Šiaulių pareigūnų.<br>G.Šiupario nuotr.
Daugiau nuotraukų (3)

Lrytas.lt

Nov 13, 2017, 4:29 PM

Taip nusprendė Šiaulių apygardos administracinis teismas, išnagrinėjęs Šiaulių regiono aplinkos apsaugos departamento (ŠRAAD) direktoriaus Kornelijaus Škielos skundą.

Bylą nagrinėjusiai kolegijai vadovavusi teisėja Jarūnė Sedalienė nusprendė, kad buvusio ilgamečio Finansinių nusikaltimų tyrimo tarnybos (FNTT) Šiaulių valdybos viršininko K.Škielos skundas yra pagrįstas.

Todėl teismas patenkino prašymą ir panaikino darbdavio skirtą nuobaudą – iš asmeninių lėšų sumokėti 2300 eurų. Tiesa, Aplinkos ministerija dar gali skųsti šį sprendimą.

Teismas žalos neįžvelgė

Teisėja J.Sedalienė konstatavo, kad „įvertinus išdėstytas aplinkybes, veiksmus, kuriais buvo apmokėtos vilos „Dubgiris“ sąskaitos už suteiktas paslaugas, laikyti neteisėtais nėra pagrindo.

Teisėjų kolegija, įvertinusi bylos aplinkybes, mano, kad buvo sumokėta už tas paslaugas, kurios buvo suteiktos, o atsakovas nepagrįstai nustatė, kad valstybei buvo padaryta žala, kurią turi atlyginti pareiškėjas“.

Tuo tarpu tarnybinę nuobaudą skyrusi Aplinkos ministerijos komisija buvo konstatavusi, kad valstybei buvo padaryta žala, nes prašmatnią puotą organizavęs direktorius neužtikrino racionalaus ir taupaus biudžeto pinigų panaudojimo.

Šiaulių apygardos prokuratūra nusprendė ginti viešąjį interesą ir kreipėsi į teismą, mat dalis vilos statinių iškilo nelegaliai. Jų savininkas R.Norkus prokurorams jau pasiūlė sudaryti taikos sutartį.

Puotos nesutrukdė net gaisras

Prieš metus vykusi puota su alkoholiu, SPA malonumais, gyvo garso koncertu mokesčių mokėtojams kainavo 3600 eurų, nes Lietuvos ir Latvijos aplinkosaugininkų grietinėlei buvo išnuomotas visas kompleksas.

Už 9 puotos dalyvių nakvynę buvo sumokėta dukart: po 200 eurų už kiekvieną, nors oficiali nakvynės kaina siekė 50 eurų.

Skandalas kilo, kai apie puotą sužinojo ir paskelbė „Lietuvos rytas“. Puotos dalyviai lėbavo, nors Radviliškį nusiaubė didžiulis gaisras.

Tarnybinį tyrimą atlikę ministerijos specialistai K.Škielos saviveiklą įvertino griežtu papeikimu ir įpareigojo iš savo kišenės grąžinti dalį pinigų. Į teismą kreipęsis šiaulietis apskundė dalį nuobaudos, tad griežtas papeikimas liko.

Jautė stiprų užnugarį

Netrukus nusirito dar kelios skandalo bangos – mat išsiaiškinta, kad dalis vilos statinių Plinkšių kraštovaizdžio draustinyje iškilo galimai neteisėtai, viršytas ir didžiausias leistinas sklypų užstatymas.

Pradėjus tyrimą, paaiškėjo, jog dauguma dokumentų dingo – jų neturėjo nei vilos savininkas ūkininkas Rimantas Norkus, nei jo organizuotas statybas laiminusios institucijos.

Į viešumą iškilo iškalbingų faktų apie R.Norkaus bičiulystę su aplinkosaugininkais – jis su ŠRAAD Mažeikių agentūros vedėju Niliumi Kupliausku dalyvavo medžioklėje Afrikoje.

N.Kupliauskas yra giminystės ryšiais susijęs su anksčiau STT Šiaulių valdybai vadovavusiu, o po to K.Škielos pavaduotoju dirbti pradėjusiu Rymantu Girdeniu. Pastarasis kilus skandalui dėl puotos „Dubgiryje“ savo noru atsisveikino su šilta kėde.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.