Savivaldybių atstovai kviečiami aptarti vaiko teisių apsaugos sistemą

Antradienį Anykščiuose Socialinės apsaugos ir darbo ministerijos, Valstybės vaiko teisių apsaugos ir įvaikinimo tarnybos atstovai, aštuoniolikos aplinkinių savivaldybių socialinės paramos skyrių vedėjai ir tarpinstitucinio bendradarbiavimo koordinatoriai susitinka aptarti vaiko teisių apsaugos sistemą. 

Rugsėjo 28 d. Seimas priėmė Vaiko teisių apsaugos pagrindų įstatymo pakeitimo įstatymą, kuris įsigalios 2018 m. liepos 1 d. <br>V.Balkūno nuotr.
Rugsėjo 28 d. Seimas priėmė Vaiko teisių apsaugos pagrindų įstatymo pakeitimo įstatymą, kuris įsigalios 2018 m. liepos 1 d. <br>V.Balkūno nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2017-11-14 07:09, atnaujinta 2017-11-14 07:10

Valstybės vaiko teisių apsaugos ir įvaikinimo tarnyba, siekdama kuo sėkmingesnės vaiko teisių apsaugos sistemos pertvarkos įgyvendinimo bei stengdamasi stiprinti ir plėtoti tarpinstitucinį bendradarbiavimą, kviečia savivaldybių administracijų socialinės paramos skyrių vedėjus ir tarpinstitucinio bendradarbiavimo koordinatorius į susitikimus bendrai aptarti vaiko teisių apsaugos sistemos pertvarkos tikslus, kompleksinių paslaugų teikimo vaikui ir šeimai praktinius klausimus. 

Kiti susitikimai vyks lapkričio 16 d. Palangoje ir lapkričio 21 d. Kaune. 

Susitikimuose bus pristatytas Vaiko teisių apsaugos institucinės pertvarkos modelis, Vaiko teisių apsaugos įstatymo pakeitimo įstatymo projekto naujovės, susijusios su vaiko teisių apsaugos sistemos pertvarka, aptarti kiti aktualūs su tarpinstituciniu bendradarbiavimu, atvejo vadyba, globos centrais susiję klausimai. 

Rugsėjo 28 d. Seimas priėmė Vaiko teisių apsaugos pagrindų įstatymo pakeitimo įstatymą, kuris įsigalios 2018 m. liepos 1 d. 

Įstatymu siekiama pertvarkyti vaiko teisių apsaugos sistemą: sukurti nepertraukiamai veikiančią vaiko teisių apsaugos sistemą, kuri užtikrintų vienodos praktikos, apsaugant ir ginant vaiko teises ir teisėtus interesus, formavimąsi ir taikymą valstybėje, savalaikį reagavimą į vaiko teisių pažeidimus ir operatyvų sprendimų priėmimą, centralizuojant sistemos valdymą ir koordinavimą bei plėtoti ir tobulinti kompleksinių socialinių paslaugų vaikui ir jo šeimai sistemą.

Už socialinių paslaugų teikimą savivaldybės teritorijoje gyvenantiems gyventojams atsakinga yra savivaldybė, kuri per savo administraciją, jos pavaldume esančias įstaigas, organizacijas ir pan., turi užtikrinti socialinių paslaugų savo gyventojams suteikimą ir jų prieinamumą. 

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.