Tarp kitko. Seimo tyrimai tempiami ant kurpalių

Prezidentūra smarkiai nusivylusi Seimo Antikorupcijos komisijos tyrimo išvadomis dėl energingojo vėjavaikio kairiojo A.Skardžiaus veiklos. Jos, matote, diskredituoja pačią parlamentinių tyrimų idėją.

Artūras Skardžius<br>T.Bauro nuotr.
Artūras Skardžius<br>T.Bauro nuotr.
 Vytautas Bruveris
 Vytautas Bruveris
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Nov 17, 2017, 1:52 PM, atnaujinta Nov 17, 2017, 2:23 PM

O kaipgi! Prezidentūra ir jos kuruojamų kai kurių specialiųjų tarnybų grietinėlė ir visa progresyvioji politinė dešinuomenė nori tik vieno – apkaltos.

Nieko keista. Juk A.Skardžius ne tik prezidentę ar V.Landsbergį, bet ir kitus jų bendraminčius puldinėja.

Todėl ir komisija, ir jos vedlys V.Gailius sulaukė šventosios rūstybės cunamio, nes sugebėjo išstenėti tiktai tiek, kad A.Skardžius, sukęsis bendrame su baltarusiais vėjo energetikos versle, galėjo pakliūti į interesų konflikto situaciją.

O gal ne tik komisija, bet ir visa jos pasitelkta teisėsauga, pati nenorėdama patekti į konflikto su įstatymais bei tikrove situaciją, tiesiog nenustatė jokio nusikalstamo veikimo? Nepaisant to, visa valdančioji valstiečių ir „socialdarbiečių“ mažuma, apsimetanti dauguma, sulaukė kaltinimų, jog stengiasi išsukti A.Skardžių nuo teisingumo kirvio.

Gali būti. Juk vakar patys „socialdarbiečiai“ sustabdė A.Skardžiui palankių išvadų svarstymą, paskelbdami, kad jos kitokios nei tos, kurios buvo priimtos, nes yra „sustiprintos“ paties tyrimo medžiaga, kurios neturi būti.

Kitaip sakant, arba norima tas išvadas dar labiau sušvelninti, arba tiesiog bijoma, kad per svarstymą gali neužtekti paramos balsų ir priešinga pusė persvers situaciją į savo pusę.

Pastarasis scenarijus – tikėtinas, nes pastangos pakeisti išvadas įrašant kuo „teisingesnius“ ir kuo griežtesnius politinius vertinimus – išties didelės.

Kad ir kaip būtų, visas reikalas jau pavirto ne kuo nors kitu, o gryna politine kova. O būtent tai ir labiausiai diskredituoja panašius „parlamentinius tyrimus“.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.