A. Butkevičius kreipėsi į VSD ir STT dėl galimo spaudimo specialiosioms tarnyboms

Lietuvos socialdemokratų darbo frakcijos seniūno pavaduotojas Algirdas Butkevičius reaguodamas į viešojoje erdvėje pasirodžiusias insinuacijas neva specialiosioms tarnyboms buvo statomos užkardos vykdyti savo funkcijas valstybei svarbiose srityse kreipėsi į VSD ir STT vadovus prašydamas patvirtinti arba paneigti pasklidusius gandus.

 Algirdas Butkevičius<br>J.Stacevičiaus nuotr.
 Algirdas Butkevičius<br>J.Stacevičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Nov 20, 2017, 1:18 PM, atnaujinta Nov 20, 2017, 1:20 PM

Praėjusią savaitę Seimo Nacionalinio saugumo ir gynybos komiteto pirmininkas (NSGK) Vytautas Bakas paskelbė, kad kai kuriose srityse, labai svarbiose valstybei, teisėsaugai tiesiog būdavo pastatytos užkardos.

“Ji [teisėsauga] tiesiog negalėdavo įeiti į tą zoną. Kariuomenė, „Lietuvos geležinkeliai“, kitos strateginės įmonės. Kodėl?”, – retoriškai klausė V. Bakas.

Pasak A. Butkevičiaus, NSGK pirmininko paviešinta nuomonė kelia nerimą ir meta šešėlį ant visų valdžios institucijų ir politikų, todėl būtina reaguoti nedelsiant. Jeigu tokie faktai iš tikrųjų buvo, apie juos būtina nedelsiant informuoti ir pradėti atitinkamus tyrimus.

“Mano vadovavimo Vyriausybei laikotarpiu tokios informacijos iš atitinkamų tarnybų aš negavau nei raštu, nei nuolat bendraujant su šių tarnybų vadovais. Todėl tokie politikų pareiškimai turi būti daromi atsakingai, nes jie diskredituoja ne tik valstybės valdymo institucijas, bet ir teisėsaugos pareigūnus”, – įsitikinęs A. Butkevičius.

Specialiųjų tarnybų vadovų Lietuvos socialdemokratų ir darbo frakcijos seniūno pavaduotojas savo kreipimesi prašo atsakyti, ar jiems yra žinoma apie galimą įtaką jų vadovaujamos ar kitų teisėsaugos institucijų veiklai. Jei taip, kas, kada ir kaip bandė paveikti specialiųjų tarnybų darbuotojus, kitas teisėsaugos institucijas, siekiant, kad teisėsaugos ar žvalgybos institucijos būtų nušalintos, patrauktos arba neprileidžiamos prie tam tikrų ūkio sektorių ir tam tikrų įmonių ir negalėjo tinkamai vykdyti savo funkcijų. Taip pat prašoma atsakyti, kokių priemonių buvo imtasi siekiant užkardinti neteisėtą veiklą, jei tokia buvo.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.