Tarp kitko. O gal pradėti nuo Sosnovskio barščių?

Dauguma iš pusantro tūkstančio pasiūlytų idėjų Lietuvai – kaip moteriški aukštakulniai bateliai. Gražu, elegantiška, bet nepraktiška. Tokiais toli nenukaukšėsi.

Sosnovskio barščiaI<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Sosnovskio barščiaI<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Nov 23, 2017, 3:38 PM

Bet štai iš V.Landsbergio lūpų nuskambėjusi idėja kitokia – išnaikinti Sosnovskio barščius. Atrodytų, profesorius turėtų kalbėti apie valstybės valdymo tobulinimą, Lietuvos simbolių įamžinimą, o jo sumanymas – kaip kasdien su tais plintančiais augalais susiduriančio kaimo žmogaus.

Kitaip sakant, V.Landsbergio idėja – lyg guminiai batai, kurių šį rudenį prireikia dažniau negu puošnių batelių.

Apskritai neaišku, kur tos iki šios savaitės lyg iš gausybės rago besiliejusios ir iš pažiūros nuostabios idėjos, supakuotos į dailias dėžutes, perrištos margaspalviais kaspinais, Lietuvą nuvestų.

Patiekalų restoranuose vertintojų, vakarėlių lankytojų, nuolat viešumoje šmėžuojančių pavardžių savininkų šimtai pasiūlymų mažinti mokesčius, palengvinti naštą verslui. Be jokios analizės, toliaregiškų išvadų.

Arba ne viena idėja mokyklose išmokyti kritinio mąstymo. Kaip jį įskiepyti, jei moksleiviai aklai tiki kiekviena feisbuko žinute, jei bet kokią kritiką, anot dainos žodžių, geriau uždaryti gerklėje?

Kad ir kaip būtų, kai kitais metais švęsime valstybės atkūrimo šimtmetį, bus išrinktos trys idėjos Lietuvai.

Galima neabejoti, kad pasiūlymo naikinti Sosnovskio barščius tarp jų nebus. Kaip ir ant jau dabar pardavinėjamo tualetinio popieriaus pakuočių neliks sveikinimo Lietuvai atkūrimo šimtmečio proga.

Juk idėja Lietuvai naikinti Sosnovskio barščius daugeliui irgi gali pasirodyti kaip valstybės šimtmečio šventimas tualete.

Toliau svarstysime apie laimės ekonomiką, inžinerines vasaros stovyklas vaikams, didžiausią lazerinių inovacijų centrą Europoje. Matuosime Lietuvai aukštakulnius batelius.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
„24/7“: ar turite už ką balsuoti, ponia Seimo pirmininke?