A. Butkevičius kreipėsi į generalinį prokurorą dėl įslaptintos informacijos atskleidimo

Seimo narys Algirdas Butkevičius kreipėsi į generalinį prokurorą Evaldą Pašilį prašydamas nustatyti, kaip į viešumą pateko įslaptinta informacija, kurią turėjo Seimo Nacionalinio saugumo ir gynybos komitetas (NSGK). 

Algirdas Butkevičius<br>D.Umbraso nuotr.
Algirdas Butkevičius<br>D.Umbraso nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Nov 28, 2017, 1:59 PM, atnaujinta Nov 28, 2017, 2:03 PM

Lapkričio 23 d. A. Butkevičius kaip NSGK narys nustatyta tvarka susipažino su įslaptinta informacija (slaptumo žyma „Konfidencialiai“), susijusia su Komiteto atliekamu tyrimu dėl bendrovės „Lietuvos geležinkeliai“ naudojamų eismo valdymo sistemų patikimumo.

“Paaiškėjo, kad didelė dalis slaptoje pažymoje pateiktos informacijos man jau yra žinoma anksčiau iš viešų žiniasklaidos šaltinių. Žiniasklaidoje įslaptintos informacijos teksto frazės atkartotos pažodžiui, išlaikytas teksto nuoseklumas, kas rodo, kad žurnalistai turėjo disponuoti konfidencialiu dokumentu ar jo kopija”, - sako A. Butkevičius.

Seimo narys prašo nustatyti atsakingus asmenis, kurie pažeidžiant įstatymus atskleidė įslaptintą informaciją. Remiantis Lietuvos Respublikos valstybės ir tarnybos paslapčių įstatymo nuostatomis, slaptumo žyma „Konfidencialiai“ suteikiama tarnybos paslaptį sudarančiai informacijai, kurios neteisėtas atskleidimas gali turėti ypač sunkių pasekmių valstybės institucijų interesams.

Todėl A. Butkevičius generalinio prokuroro prašo imtis operatyvių priemonių ir pradėti tyrimą, kokiu būdu įslaptinta informacija buvo paviešinta, nustatyti atsakingus asmenis ir padarytą žalą.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.