Gruodžio 9-ąją kalėdiniu miesteliu virsiančiame LITEXPO – nuo maisto iki virtualios realybės pramogų

Gruodžio 9 d. Vilniuje pirmąkart bus įkurtas didžiausias sostinėje kalėdinis miestelis po stogu – Didžioji kalėdinė Vilniaus mugė.

Daugiau nuotraukų (4)

Lrytas.lt

Nov 30, 2017, 1:33 PM

Per 300 prekybininkų ne tik iš Lietuvos, bet ir iš Latvijos lankytojus žada stebinti originalių prekių gausa, prie mugės prisišliejusiais socialiniais projektais ir išskirtinėmis veiklomis, skirtomis ir dideliems, ir mažiems.

Mugėje – specialūs maisto produktai

Nuo 10 iki 19 val. vyksiančiame renginyje įvairių gaminių pasiūla pralenks siūlomą prekybos centruose. Specialiai suskirstytose zonose jus pasitiks maisto produktai ir gėrimai, drabužiai bei tekstilė, rankų darbo gaminiai, mados zona „Design for life“, interjero detalės ir šventinė atributika, vaikams skirtų prekių kampelis, tautodailės meistrų gaminiai ir speciali pramogų zona.

Maisto prekybos vietose lankytojus kvapais vilios įvairūs naminiai gardėsiai šventiniam stalui: bemielė duona, šimtalapiai, šakočiai, meduoliai, saldainiai, sausainiai, naminiai pyragai ar net 15 rūšių brandintas rankų darbo obuolių sūris, medaus gaminiai ir kt.

Mėsos mėgėjų lauks strutiena, aviena, jautiena ar kiauliena, o ieškančius išskirtinio skonio sudomins žvėriena: elniena, stirniena, briediena, šerniena, bebriena. Renginyje net bus galima įsigyti pagal senovės kuršių tradicijas rūkytų žuvų. Ištroškusieji galės atsigaivinti namine gira ar rankų darbo alumi.

Propaguojančius sveiką gyvenseną gamintojai džiugins šaltyje džiovintomis uogomis, vaisiais, medumi. Renginio svečių lauks specialūs visagrūdžiai trapučiai be konservantų, rankomis rinktų laukinių augalų mišiniai arbatai ruošti, augalų sirupai, augalų ir medaus tyrės, kreminis medus, uogienė, arbatžolės, prieskoniai. Išskirtinio dėmesio sulauks Lietuvoje gaminamas riešutų bei sėklų sviestas be pridėtinio cukraus, riebalų ir kitų nereikalingų priedų. Nuostabą kels ir mūsų šalyje nauji aplinką ir sveikatą tausojantys produktai: grūdai (ryžiai, soros, kuskusas, kt.), padažai, jūržolės, saldumynai.

Originalių dovanų ir detalių pasirinkimo gausa

Gruodžio 9 d. parodų ir kongresų centre LITEXPO bus milžiniškas produkcijos pasirinkimas. Nuo namų interjero detalių iki dizainerių kurtų žiemos aprangos kolekcijų – Didžiojoje kalėdinėje mugėje šventinių idėjų ras kiekvienas lankytojas.

Smilkalai, žvakės, namų aromatai, muilas, kvapieji aliejai, pirties tekstilės gaminiai, rankų darbo vilnos šlepetės, veltinukai, lininiai žaislai, daiktadėžės – tai puiki dovana sau arba artimajam. Renginyje bus parduodami advento vainikai, dekoracijos, kojinės su užrašais, dekoratyvinės pagalvėlės, vaško žvakės, mediniai žaisliukai, kalendoriai, užrašinės, dovanų kortelės, skirtukai, piešiniai – viskas, kas pripildo namus kalėdinės dvasios.

Stileivos ir fašionistos šiame renginyje taip pat bus nepamirštos. Mados zonoje „Design for life“ jų lauks drabužiai, aksesuarai, papuošalai – naujausios gamintojų kolekcijos padės atrasti, kuo puoštis per didžiąsias metų šventes, o galbūt taps dovana artimajam.

Ir didelių, ir mažų laukiančios pramogos

Gruodžio mėnesį aktualijomis tampančios įvairios pramogos neaplenks ir Didžiosios kalėdinės Vilniaus mugės. Parodų ir kongresų centre lankytojus linksminti ir pritraukti pasiryžęs ne vienas prekės ženklas. Nuo 2007 metų lyderiaujanti dovanų čekių, kortelių ir rinkinių platintoja „Gera dovana“ mugės lankytojų lauks su „Green Screen“. Tai specialus ekranas, kuriame galite būti įamžinti pačiose neįtikėčiausiose vietose. Šios pramogos dalyviai galės varžytis dėl dovanų čekių bei didžiojo prizo – pasivažinėjimo „Ferrari“. Stende apsipirkusiems svečiams nebeteks rūpintis ir dovanos pakavimu, nes tai bus nemokama paslauga.

Originalius pasaulio žemėlapius pristatys „Trip Map“. Į amžinąjį kelionių dienoraštį visa šeima turės galimybę sudėti brangiausių prisiminimų akimirkas: pažymėti aplankytus kraštus, susidėti nuotraukas.

Keliauti laiku ir erdve, žvalgytis po skirtingas pasaulio šalis ir nematytus kraštus – kalėdiniame LITEXPO miestelyje visų lauks išskirtinė virtualios realybės pramoga 5D. Ją įgyvendinti padėsiantys „Turnoffreality.lt“ partneriai padės jums pajusti, ką reiškia išsvajotasis keliavimas laiku.

Mažuosius sutrauks speciali žaidimų erdvė, kurioje vaikams bus suteikiama galimybė išbandyti save, konstruoti ir kurti su iš ąžuolo pagamintais mediniais lego tipo konstruktoriais. Į kūrybą įtraukianti veikla nepaliks abejingų ir padės atsipūsti apsipirkimų maratone.

Renginio centre – gerumo akcijos

Didžioji kalėdinė mugė šiemet skleidžia ypatingą žinutę – tai taps vieta susiburti, šildytis šventinio laikotarpio bendrystės ir artumo jausmu, kurti tradiciją šventes pasitikti su artimaisiais, o gerumu pasidalyti su aplinkiniais. Todėl prie mugės šliejasi projektai „Ištiesk pagalbos ranką“ ir „Už spalvingą ir teisingą vaikystę“.

Pirmasis projektas akcentuos nepasiturinčių šeimų problemas. Bus skatinama siųsti šilčiausius linkėjimus šeimoms, kurias kartais aplenkia Kalėdų Senelis. Jo kuriamas stebuklas dėl finansinių sunkumų aplenkia dažnus namus, kuriuose mažos širdutės, prisipildžiusios laukimo, lieka neišgirstos. Prie įėjimo į mugę lankytojų lauks specialios daiktadėžės. Į jas rinksime savanoriškai aukojamas dovanas: knygas, žaislus, žaidimus, saldainius – viską, ko vaikai laukia Kalėdų rytą, galėsite atnešti iš namų arba nupirkti mugėje.

Nuoširdų palaikymą skleis ir projektas „Už spalvingą ir teisingą vaikystę“. Renginyje vaikai kartu su tėvais, naudodami specialią techniką, pieš ant vandens. Ebru technika kurtus atvirukus lankytojai galės parsinešti namo, o už darbelį renkamos aukos bus skirtos vaikams, sergantiems onkologinėmis ligomis.

Negana to, mugės dalyviai „Cozywood“ primins, kad šventės svarbios ne tik vaikams, bet ir vyresnio amžiaus žmonėms. Įsigijus vieną šio gamintojo atviruką kitą bus galima užrašyti ir išsiųsti vienišiems seneliams.

Pirmųjų mugės lankytojų lauks ir specialios dovanos, todėl organizatoriai kviečia nedvejoti ir gruodžio 9-osios rytą praleisti renginyje.

Idėja suvienyti 8 miestus

Didžioji kalėdinė Vilniaus mugė – tai pirmoji iš 8 Lietuvos miestuose rengiamo kalėdinio turo mugių. Marijampolės kultūros centre ir Šiaulių arenoje tokio pat tipo renginiai vyks gruodžio 10 d., Kauno „Žalgirio“ arenoje ir Utenos daugiafunkciame centre – gruodžio 16 d., Jonavos arenoje ir Klaipėdos „Švyturio“ arenoje – gruodžio 17 d., o Alytaus arenoje įsikurs gruodžio 23-iąją.

Prekybos centruose nusidriekiančios eilės ir nesibaigiančios spūstys miestų gatvėse neretą gruodį taip išvargina, kad šventės tampa ne galimybe pabūti su šeima, o verčia beatodairiškai skubėti ruošiantis joms. „Negana to, didžiuosiuose prekybos centruose parduodami gaminiai kartojasi daug metų, ieškantiems originalumo tenka sugaišti nemažai laiko arba išplėsti paiešką interneto erdvėje“, – sako renginio organizatorė UAB „Festivus“.

Remdamasi šiomis įžvalgomis renginių organizavimo įmonė nusprendė kalėdines muges paversti galimybe apsipirkti kitaip: be streso, drauge su šeima, atrandant vienetinius gaminius ir skleidžiant Kalėdų dvasią. Ir kodėl gi to nepadarius didžiųjų miestų arenose?

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.