Teisėsaugos elgesys Eugenijui Gentvilui kelia klausimų

Ketvirtadienį teisėsauga pranešė išplečianti įtarimus Liberalų sąjūdžiui. Anksčiau įtarimai buvo susiję su Eligijumi Masiuliu ir Šarūnu Gustainiu, o dabar dar vieną pagalį į partijos ratus įkišo Gintaras Steponavičius.

Eugenijus Gentvilas prakalbo apie teisėsaugos darbą.<br>T.Bauro nuotr.
Eugenijus Gentvilas prakalbo apie teisėsaugos darbą.<br>T.Bauro nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Dec 1, 2017, 8:38 AM

Laikinasis liberalų vedlys Eugenijus Gentvilas kalbėdamas „Žinių radijuje“ sakė, kad galėtų apsimesti ir sakyti, kad naujos problemos – kaip vanduo nuo žąsies, tačiau tiesa ta, kad dėl to reikia susirūpinti. Tiesa, jis teigė, kad Liberalų sąjūdis ketina teisme paneigti visus partijai mestus įtarimus.

„Didžioji problema kita. Ar mes liberalai ne per ilgai gyrėme teisėsaugą? Didžiausioje Lietuvos istorijoje korupcijos byloje, po E.Masiulio supakavimo praėjo daugiau nei metai ir tyrimas nėra pasibaigęs.

Tie įtarimai praplėsti prokuratūroje surašyti lapkričio 23-ąją, o mūsų advokatas informuotas 29-ąją. Mes, kaip įtariamieji, 6 dienas nebuvome informuoti. Kažkas vyko, užkulisiniai žaidimai. Aiškumo norisi greičiau“, – kalbėjo laikinasis liberalų pirmininkas.

Jis pastebėjo, kad partijos ir įtariamų fizinių asmenų, E.Masiulio, Š.Gustainio ir G.Steponavičiaus, interesai gali nesutapti, nes jei partija nori kuo greičiau viską išspręsti, fiziniai asmenys gali turėti priešingų norų – procesą kiek įmanoma užvilkinti.

Be to, jam klausimų kelia ir laikas, kada paskelbta apie praplėstus įtarimus: „Pernai birželio 11-ąją buvo suvažiavimas, o 10-ąją buvo krata pas Steponavičių. Tai dabar artėjant partijos suvažiavimui gruodžio 9-ąją, vėl įtarimų dozė.

Kodėl ta dozė negalėjo atsirasti anksčiau, ar kai buvo pareikšti įtarimai partijai? Gal tai procesiniai veiksmai aš nežinau, manęs niekas neinformavo.“

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.