Kas, kur, kada: naujienos iš atokiausių šalies kampelių

Naujikai

Nidoje šiųmetė Kalėdų eglė primena šviesą ir šilumą skleidžiantį švyturį.
Nidoje šiųmetė Kalėdų eglė primena šviesą ir šilumą skleidžiantį švyturį.
J.Stacevičiaus nuotr.
J.Stacevičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (12)

Lrytas.lt

Dec 2, 2017, 2:52 PM, atnaujinta Dec 2, 2017, 2:53 PM

Ketvirtadienio vakarą Panevėžio rajone kario vairuojamas automobilis užmušė skersai kelio einantį 46 metų vyrą.

Tamsoje nelaimėlis nevilkėjo nei šviesą atspindinčios liemenės, nei atšvaito. Gal todėl automobilio vairuotojas 21 metų Biržų rajono gyventojas jo nepastebėjo.

Automobilio partrenktas pėsčiasis žuvo iškart. Automobilį vairavęs Karaliaus Mindaugo husarų bataliono vyresnysis eilinis buvo ne tarnybos metu.

Vairuotojas buvo blaivus, o žuvusio vyro blaivumui ištirti paimtas kraujo mėginys.

Klaipėda

1000 tulpių svogūnėlių – tokią dovaną gavo Klaipėda iš Nyderlandų Karalystės ambasados artėjančio Lietuvos valstybės atkūrimo šimtmečio proga. Padovanoję tulpių veislės ‘Gintarinė Lietuva’ svogūnėlių ambasados darbuotojai paprašė esant galimybei iš gėlių suformuoti kompoziciją „LT 100“.

Tokių pat dovanų sulaukė ir Vilnius, Kaunas, Panevėžys bei Švenčionys.

Tulpių veislę ‘Gintarinė Lietuva’ olandų gėlininkas Janas Ligthartas išvedė Baltijos kelio 25-mečio ir Lietuvos pirmininkavimo ES Taryboje proga.

Klaipėda

Nuo vakar keltai per Kuršių marias iš Klaipėdos naujosios perkėlos į Smiltynę plaukioja visą parą. Naktį nuo pirmos valandos numatyti penki reisai pirmyn ir atgal. Iki šiol naktimis budėdavo vienas keltas ir visa įgula. Jis plaukdavo tik esant reikalui.

Keleiviams ir automobilių vairuotojams bus labai lengva įsiminti naktinių keltų tvarkaraštį: iš Klaipėdos keltas pajuda kas valandą (1, 2, 3, 5 val.), o iš Smiltynės plaukia atgal po dvidešimties minučių, išskyrus reisą iš miesto 4 val. 20 min.

Biržai

Gaisre, kilusiame Astravo gatvėje, vos nepražuvo 27 metų vyriškis. Ryte pamatęs kambaryje degančią sofą šeimininkas dar spėjo iškviesti gaisrininkus.

Pagalba atskubėjo pačiu laiku: vyras buvo sukniubęs be sąmonės. Išneštas į gryną orą jis pateko į medikų globą.

Ugniagesių nuomone, gaisras kilo dėl neatsargaus rūkymo, tačiau šeimininkas tikino, kad ant palangės buvo palikęs uždegtus smilkalus, o jie nukrito ant sofos.

Kybartai

Į Vilkaviškio rajono pakraštyje esančio miestelio vaikų globos namus atvykę keturi LIONS klubo nariai iš Norvegijos atsivežė įvairių apdailos medžiagų ir ėmėsi remontuoti du kambarius.

Kartu su kolegomis iš Vilkaviškio norvegai darbus pabaigs iki Kalėdų.

Panevėžys

Trečiadienį vėlai vakare didelės gaisrininkų pajėgos skubėjo į Šeduvos gatvę. Gyventojai į lauką jau buvo išnešę smalkėmis apsinuodijusius du vyrus.

Aiškindamiesi nelaimės aplinkybes ugniagesiai iš nuostabos traukė pečiais. Apžiūrėję namą jie gaisro židinio neaptiko. Dujų analizatorius irgi nerodė dujų nuotėkio. Rastas tik virtuvėje prisvilęs puodas, tačiau name degėsiais nedvokė.

Tubeliai

Zanavykų muziejuje, įsikūrusiame Šakių rajone, Zyplių dvaro teritorijoje, iki Trijų karalių galima apžiūrėti Kalėdų eglutės puošmenų parodą, sudarytą iš muziejaus fondų.

Šias trapias sovietų laikų puošmenas muziejui padovanojo lankytojai bei patys darbuotojai.

Vilkaviškis

Ketvirtadienį rytą į darbą atėjusi gėlių kiosko darbuotoja aptiko atidarytas duris, o viduje – vagių pėdsakus. Moteris pasigedo mobiliojo telefono įkroviklio, USB jungties ir 15 rožių. Policijos pareigūnai 16 ir 18 metų vagišius pričiupo tą pačią dieną. Vienas jų tądien šventė gimtadienį. Abu jaunuoliai gerai žinomi policijai.

Rožes ilgapirščiai buvo spėję padovanoti merginoms. Pareigūnai aplankė visas pamalonintas merginas ir paėmė iš jų įkalčius – rožes.

Nida

Kurorte jau įžiebta Kalėdų eglė. Šiemet ji gyventojų ir kurorto svečių sprendimu stovi naujoje vietoje – skvere šalia Kuršių marių. Šiemetė eglė primena šviesą ir šilumą skleidžiantį švyturį, o jos papuošalus iš kokosų riešutų pagamino patys neringiškiai.

Kiekviename kokose išgręžta apie tris šimtus skylučių ir per jas sklinda šventinė šviesa. Tokių papuošalų ant eglės – beveik du šimtai. Rankomis kurtos ir kitos Neringos gyvenviečių puošmenos: Nidoje – baltų simboliai ir vėtrungės, Juodkrantėje – kurėnų siluetai.

Kermušinė

Netoli Marijampolės esančiame kaime garaže kilęs gaisras buvo baigtas gesinti naktį į penktadienį. Nuo liepsnų buvo spėta išgelbėti traktorių MTZ, apsaugoti du ūkinius pastatus bei gyvenamąjį namą.

Medinį garažą liepsnos suniokojo gana stipriai. Gaisras kilo dėl netinkamai įrengto metalinės krosnelės dūmtraukio. Jis į lauką buvo išvestas per arti medinės sienos, ji įkaito ir užsidegė.

Alytus

Mieste gyvenantiems senjorams savivaldybės Socialinės paramos skyrius pradėjo dalyti nuolaidų korteles.

Kultūros ir sporto renginių organizatoriai, kelios plaukų priežiūros priemonėmis prekiaujančios parduotuvės, nugaros masažo, spalvų ir šviesos, nesvarumo terapijos paslaugas teikiantys specialistai pasiūlė pagyvenusiems alytiškiams pigiau pasinaudoti jomis, kad galėtų tuo pasidžiaugti dažniau.

Tokių geradarių vis gausėja.

Kumečiai

Pagrindinėje mokykloje atidarytas vaikų dienos centras – jau septintasis Alytaus rajone.

Juos lanko 165 vaikai ir kai kurie tėvai.

Čia viešosios įstaigos „Parama šeimai Dzūkijoje“ darbuotojos vaikus po pamokų moko socialinių įgūdžių, padeda ruošti pamokas, supažindina su nauja veikla, pasirūpina smagiu laisvalaikiu, paruošia vakarienę. Socialinių įgūdžių pamokos praverčia ir jų stokojantiems tėčiams bei motinoms, kurių susirenka gerokai daugiau.

Karveliškės

Visos sostinės specialiosios tarnybos vakar rytą buvo sukeltos ant kojų gavus pranešimą apie avariją Vilniaus rajone, netoli Karveliškių kapinių.

Paaiškėjo, kad avarija įvyko dar ketvirtadienio vakarą. Čia susidūrė automobilis „Peugeot“ ir „Mercedes-Benz“ sunkvežimis. Pastarasis apvirto ir liko griovyje, eismui jis netrukdė. Žmonės per avariją nenukentėjo. Sunkvežimio vairuotojas grįžo namo ir pagalbos nutarė ieškoti kitą dieną.

Smiltynė

Sekmadienį po rekonstrukcijos bus atidaryta Lietuvos jūrų muziejaus akvariumo ekspozicija. XIX a. gynybiniame nerijos forte įkurtas akvariumas po rekonstrukcijos sunkiai atpažįstamas.

Pastatas pasikeitė tiek iš išorės, tiek viduje. Naujomis moderniomis medžiagomis atkurti tikrieji gynybinio pylimo kontūrai išplėtė paties muziejaus erdves.

Po rekonstrukcijos jos tapo ne tik gražesnės – pagerėjo ir gyvūnų gyvenimo sąlygos.

Pabalčiai

Ketvirtadienio vakarą Raseinių rajone į avariją pateko karves vežęs vilkikas. Nuo kelio nuvažiavo ir griovyje ant šono apvirto vilkikas su priekaba, kurioje buvo 60 karvių.

Per avariją žmonės nenukentėjo, tačiau priekaboje visai nakčiai liko įkalintos karvės.

Priekabą ant ratų pavyko pastatyti tik penktadienį paryčiais. Kiek gyvulių liko gyvi, o kiek nugaišo, dar tikslinama.

Raseinių įmonei priklausantis vilkikas galvijus vežė į Lenkiją, o iš ten turėjo pasiekti Turkiją.

Kartėnai

Ketvirtadienį ryte buvo pranešta apie nuo kelio Ukmergė–Molėtai Ukmergės rajone nuskriejusį ir apvirtusį automobilį „Hyundai“.

Kol policija aiškinosi įvykio aplinkybes ir ieškojo vairuotojo, paaiškėjo, kad avarija įvykusi prieš pusę paros ir pagalbos niekam nereikia – vairuotojas iš mašinos išsikabarojo pats ir kažkur dingo.

Varėna

Beveik prieš metus atidarytame sporto centre per du mėnesius penkiolika plaukimo pamokų kursą baigusiems Merkinės Vinco Krėvės gimnazijos, Panočių ir Žilinų pagrindinių mokyklų antrokams įteikti pažymėjimai.

Kartu su Lietuvos plaukimo federacija vykdomame projekte „Mokėk plaukti ir saugiai elgtis vandenyje“ dalyvauja 108 visų rajono mokyklų antrokai.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.