Vytautas Bruveris. Valstiečiai pajėgia tik profesionaliai kurti skandalus

Pastaruoju metu vienu didžiausių valstiečių galvos skausmų tapo iš skandalų neišsikapanojanti Sveikatos apsaugos ministerija. Tiesa, institucijos vadovą A.Verygą jo politinis krikštatėvis R.Karbauskis paskelbė geriausiu šios Vyriausybės ministru.

Daugiau nuotraukų (1)

Vytautas Bruveris

Dec 3, 2017, 8:00 AM

Bet, regis, net pats A.Veryga tuo nepatikėjo, todėl Sveikatos apsaugos ministerija paskelbė skubų krizių komunikacijos specialistų paslaugų pirkimą.

Iškalbinga, kad tos paslaugos ministerijai reikalingos nedelsiant – iki gruodžio 4-osios, kitaip sakant, prieš pat opozicijos Seime rengiamą interpeliaciją A.Verygai.

Tiesa, ši interpeliacija greičiausiai bus nesėkminga, tačiau bėdų sveikatos apsaugos ministrui netrūksta ir be to.

Bylinėjimasis su iš ministerijos be ceremonijų jau išmėtytais, bet teisybės ieškančiais žmonėmis, sąmyšis dėl receptų vaistinėse, brakonieriavimą primenanti ligoninių vadovų galvų medžioklė – visa tai lydi didžiausio šios Vyriausybės „profesionalo“ veiklą.

Atrodo, kad ne vien tik krizių valdymo specialistų pagalbos vėl prireikė ir valstiečių vedliui R.Karbauskiui. Nepasimokęs iš ankstesnių skandalų, kuriuose išsimurdė iki ausų, šis politikas darosi dar įžūlesnis ir agresyvesnis, todėl klimpsta vis giliau.

Tai parodė ir naujausias skandalas dėl staiga išgarsėjusios fotografės M.Marcinkevičiūtės, kuri Seimą turėjusios palikti globėjos G.Kildišienės dėka buvo įdarbinta valstiečių frakcijos referente, kas mėnesį gaunančia beveik 800 eurų algą.

Fotografijos paslaugas Panevėžyje sėkmingai teikiančios moters Seime niekas nematė. Taigi labiausiai tikėtina, kad tai – manipuliacijos, kurios nebuvo retos visų kadencijų Seimuose.

Prieš savaitę „Lietuvos rytui“ atskleidus neskaidriai įdarbintos referentės istoriją, iš pradžių R.Karbauskis tylėjo, vėliau mėgino suktis neaiškiais išvedžiojimais, o po to (gal pasitaręs su krizių valdymo specialistais?) pratrūko šventu pykčiu – neva žiniasklaida „pažemino“ neįgalią merginą, dirbančią nuotoliniu būdu.

Valstiečių vedliui buvo nė motais, kad „Lietuvos ryte“ apie referentės neįgalumą nebuvo nė žodžio, nors apie jos sveikatos problemas dienraštis žinojo, bet laikydamasis etikos principų to neatskleidė. Priešingai nei R.Karbauskis, ėmęs apie tai net išraudęs trimituoti.

Netgi šią istoriją vertinant visiškai formaliai, frakcijos seniūnas R.Karbauskis nusižengė – mat norint pasitelkti dirbti žmones nuotoliniu būdu, būtina tai suderinti su Seimo kanceliarija. Bet politikas to nepadarė, o paprasčiausiai taškė biudžeto pinigus.

Kita vertus, žmogaus neįgalumas, kaip rodo pačių valstiečių atstovo Seimo nario J.Džiugelio pavyzdys, – ne kliūtis dirbti pačiame parlamente.

Tuo, kad R.Karbauskis vėl lipa ant to paties G.Kildišienės grėblio, garsiai pasipiktino ir vienu artimiausių jo bendražygių dar neseniai buvęs, o dabar pagrindiniu kritiku tapęs P.Urbšys.

Ko gero, panaši ir daugelio kitų blaivaus proto nepraradusių valstiečių nuomonė.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.