Linas Linkevičius dalyvaus NATO užsienio reikalų ministrų susitikime

Užsienio reikalų ministras Linas Linkevičius antradienį ir trečiadienį dalyvaus NATO valstybių narių užsienio reikalų ministrų susitikime Briuselyje. Jame bus aptarti aktualūs tarptautinio saugumo klausimai ir pasirengimas kitų metų liepą planuojamam NATO vadovų susitikimui. 

Ministras L.Linkevičius.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
Ministras L.Linkevičius.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
Ministras L.Linkevičius.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
Ministras L.Linkevičius.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Dec 5, 2017, 6:57 AM, atnaujinta Dec 5, 2017, 6:58 AM

Ministrai apžvelgs vystomas Europos gynybos stiprinimo iniciatyvas ir jų reikšmę visos transatlantinės bendruomenės saugumui. Kadangi svarbu šias pastangas glaudžiai derinti su NATO gynybos ir atgrasymo pajėgumų stiprinimo darbais, bus apsvarstyta ES ir NATO bendradarbiavimo pažanga ir naujos praktinės priemonės šioje srityje. 

Gegužę Briuselyje NATO šalių vadovams sutarus siekti didesnio Aljanso vaidmens kovoje su terorizmu, ministrams bus pateikta atitinkamo veiksmų plano įgyvendinimo ataskaita ir pateikti apsvarstymui nauji pasiūlymai, kaip NATO galėtų labiau prisidėti prie tarptautinės bendruomenės pastangų įveikti šį iššūkį. 

Rusijos agresyvi veikla, propaganda, kibernetinės atakos ir kitos hibridinės grėsmės išlieka pagrindiniu iššūkiu Aljanso saugumui. Strateginiams klausimams skirtoje diskusijoje bus paliesta ir Šiaurės Korėjos problematika. 

Atskira sesija numatyta NATO „atvirų durų“ politikos perspektyvoms ir būdams išlaikyti šalis kandidates euroatlantinės integracijos kelyje. 

Taip pat vyks NATO ir Gruzijos komisijos susitikimas užsienio reikalų ministrų lygiu, skirtas saugumo padėčiai regione, Gruzijos saugumo sektoriaus reformoms ir bendradarbiavimo pažangai aptarti. 

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.