Prie Adolfo Ramanausko-Vanago paminklinio akmens iškelta trispalvė

Antradienį Kaune prie Lietuvos laisvės kovos sąjūdžio gynybos pajėgų vado Adolfo Ramanausko-Vanago paminklinio akmens buvo iškelta Lietuvos trispalvė.

Kaune trispalvė nuolat plevėsuos prie A. Ramanausko-Vanago paminklinio akmens. <br>V.Balkūno asociatyvi nuotr.
Kaune trispalvė nuolat plevėsuos prie A. Ramanausko-Vanago paminklinio akmens. <br>V.Balkūno asociatyvi nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2017-12-05 14:22, atnaujinta 2017-12-05 15:43

Vėliavos iškėlimo ceremonijoje dalyvavo ir Auksutė Ramanauskaitė-Skokauskienė, A. Ramanausko-Vanago dukra. 

Kauno TS-LKD skyrių sueigos pirmininko pavaduotojos Andrijanos Filinaitės teigimu,  siekiant visapusiško sumanymo įgyvendinimo, dėl idėjos palaikymo, vėliavos priežiūros ir apšvietimo buvo kreiptasi į atsakingas institucijas. 

Laisvės kovų komisijos pirmininko pavaduotoja, Seimo narė Radvilė Morkūnaitė-Mikulėnienė lapkričio pradžioje susitiko su Kauno kolegijos ir Kauno miesto savivaldybės atstovais, siekiant sudaryti galimybes įrengti 6 metrų vėliavos stiebą su nuolat plevėsuojančia Lietuvos valstybės vėliava.

Partizanų vado atminimo pagerbimui pritarė ir prie simbolinės akcijos prisidėjo aštuoniolika Seimo TS-LKD frakcijos narių. „Plevėsuojanti vėliava nuolat primintų apie Lietuvos laisvės kovas ir jų didvyrius. Neabejoju, kad Lietuvos Šimtmetis bus pasitinkamas su šia simboline dovana ir atminimo įprasminimu”, – tada teigė R. Morkūnaitė-Mikulėnienė. 

Prie akcijos prisidėjusi Kauno miesto savivaldybė pasirūpino vietos ir vėliavos apšvietimu, o Kauno kolegija, kurios naudojamoje žemėje yra paminklas A. Ramanauskui-Vanagui, iš esmės palaikė vėliavos stiebo įrengimo sumanymą ir pritarė vėliavos stiebo įrengimui. 

„Džiaugiuosi, kad ši graži Lietuvos didvyrio atminimo idėja virto realybe. Norėčiau pasidžiaugti ir padėkoti visiems prisidėjusiems: šis sumanymas – tai tik dar vienas įrodymas kokie vieningi mes galime būti.

Akivaizdu, kad ši vieta tapo dar labiau matoma ir juntama miesto kontekste, ji – mūsų tapatybės ir neatsiejamos istorijos dalis. Tikiu, kad tokios vietos ilgainiui taps pavyzdžiu, kaip ir kokiu būdu galima pažinti savo šalies ir ją kūrusių, dėl jos kovojusių žmonių istoriją“, – sakė akcijos sumanytoja A. Filinaitė. 

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.