Tarp kitko. Seimo mokykloje lakstoma tarp klasių

Tos dėlionės – lyg pradinuko keverzonės. Taip galima įvertinti valstiečių profesionalų žongliravimus kai kuriomis Seimo komitetų kėdėmis.

Kai sveikuoliškiausias valstietis D.Kepenis pažėrė savų įžvalgų apie niekšus pokario partizanus, jį saviškiai komandiravo į Švietimo ir mokslo komitetą. O štai kai socialdarbietis A.Skardžius iš Ekonomikos komiteto pakėlė sparnus į Aplinkos apsaugos komitetą.<br> Lrytas.lt koliažas
Kai sveikuoliškiausias valstietis D.Kepenis pažėrė savų įžvalgų apie niekšus pokario partizanus, jį saviškiai komandiravo į Švietimo ir mokslo komitetą. O štai kai socialdarbietis A.Skardžius iš Ekonomikos komiteto pakėlė sparnus į Aplinkos apsaugos komitetą.<br> Lrytas.lt koliažas
V. Bruveris
V. Bruveris
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Dec 7, 2017, 2:51 PM

Kai sveikuoliškiausias valstietis D.Kepenis pažėrė savų įžvalgų apie niekšus pokario partizanus, jį saviškiai komandiravo į Švietimo ir mokslo komitetą. Dešiniesiems ėmus rautis plaukus pilkasermėgiai šaltai paaiškino, kad tai yra mokslo labui: pabus naujasis istorikas šiame komitete, apsišvies, pasimokys.

O štai kai socialdarbietis A.Skardžius iš Ekonomikos komiteto pakėlė sparnus į Aplinkos apsaugos komitetą, jo pirmininkas valstietis K.Mažeika net asmeninį piketą Seimo tribūnoje surengė – esą jei buvęs socialdemokratas pateks pas jį, visi atrodys „mažų mažiausiai kvailai“.

Mat Seimas pagaliau patvirtino išvadą, kad A.Skardžius „galėjo“ supainioti interesus teikdamas įstatymų projektus, susijusius su energetika, kurioje ir pats turi interesų.

O būtent viena Aplinkos apsaugos komiteto kuruojamų sričių – atsinaujinanti energetika.

Bet kodėl A.Skardžius, prisiminus D.Kepenio pavyzdį, Aplinkos apsaugos komitete negalėtų persiauklėti, kad „galėtų“ nesupainioti interesų?

Net 26 valstiečiai taip ir balsavo, bet jų nebuvo dauguma, todėl socialdarbietis kol kas liko Ekonomikos komitete. O čia – savas cirkas.

Juk pats Seimo pirmininkas V.Pranckietis yra viešai skelbęs, kad šiam komitetui vietoj valstiečio V.Sinkevičiaus vadovaus buvęs kairiųjų lyderis ekspremjeras A.Butkevičius.

Tačiau šis, kaip jau įprasta, niekaip negalėjo apsispręsti, griebti postą ar ne.

Todėl paskelbta, kad turi būti tęstinumas ir Ekonomikos komitetui toliau turėtų vadovauti Sinkevičius, tiktai Rimantas, socialdarbietis.

O svyruojantis A.Butkevičius taip ir liko Nacionalinio saugumo ir gynybos komitete.

Susidaro įspūdis, kad dauguma šio Seimo narių tokie – kad ir kur juos padėtum, visur jie pusiau tiks, pusiau ne.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.