Saulius Skvernelis prakalbo apie savo ryšius su Tomu Pačėsu

„Kas jums yra Tomas Pačėsas?“ – tokio klausimo sulaukė ministras pirmininkas Saulius Skvernelis, ketvirtadienio ryte kalbėdamas „Žinių radijo“ laidoje „Pozicija“. Buvęs Algirdo Butkevičiaus Vyriausybės patarėjas Raimundas Lopata ne kartą skelbė, kad T.Pačėsas premjerui yra „kaip Borisovas Paksui“, slaptas S.Skvernelio tarpininkas ryšiams su Lenkijos Vyriausybe.

Viename Lenkijos sostinės restoranų nusifotografavo (iš kairės) A.Bielanas, T.Pačėsas, J.Kaczynskis ir S.Skvernelis.<br> Lrytas.lt nuotr.
Viename Lenkijos sostinės restoranų nusifotografavo (iš kairės) A.Bielanas, T.Pačėsas, J.Kaczynskis ir S.Skvernelis.<br> Lrytas.lt nuotr.
Saulius Skvernelis.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
Saulius Skvernelis.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

2017-12-21 09:13, atnaujinta 2017-12-21 09:14

Tiesa, premjero toks klausimas, rodos, per daug nesujaudino. Jis atsakė, kad reikia baigti skleisti tokius mitus, kuriais norima kelti įtampą tarp Lietuvos ir Lenkijos.

„T.Pačėsas yra Lietuvos-Lenkijos forumo valdybos narys, tarp daugelio intelektualių žmonių, istorikų, visuomenės veikėjų, kurie nori padaryti lūžį tarp Lietuvos ir Lenkijos santykių visuomeninėje veikloje“, – sakė ministras pirmininkas, pridurdamas, kad santykiams tarp kaimyninių šalių gerinti yra organizuojamos konferencijos.

Premjeras pripažino, kad T.Pačėsas turi gerus ryšius, santykius Lenkijoje, nes daugiau nei 12 metų ten dirbo ir gyveno. Kaip sakė S.Skvernelis, tuo metu, kai jis kreipėsi į T.Pačėsą pagalbos, nebuvo nei valstybės tarnautoju, nei ministru.

„Tai buvo rinkiminis laikotarpis. Tų gerų ryšių dėka aš galėjau susipažinti su įtakingais Lenkijos politikais ir dabar galiu toliau tą sėkmingai daryti tiesiogiai“, – teigė premjeras.

Paklaustas, ar T.Pačėsas ir toliau lankosi susitikimams jo kabinete, ministras pirmininkas atsakė, kad pas jį lankosi daug žmonių ir jis „nefiltruoja“, kas gali, o kas negali lankytis.

Primename, kad rugpjūčio 4-ąją naujienų portalas lrytas.lt paskelbė apie Lenkijoje įvykusį niekur neafišuotas, slaptą premjero, T.Pačėso, svarbiausio Lenkijos politiko Jaroslawo Kaczynski ir Lenkijos Senato vicepirmininko Adamo Bielano susitikimą. Manoma, kad būtent žinomas krepšinio treneris T.Pačėsas ir buvo pagrindinis tokio susitikimo organizatorius. 

Paklausti apie šį susitikimą, kuris vyko praėjusių metų rudenį, tiek T.Pačėsas, tiek premjero atstovai atsitvėrė tylos siena. Vis dėlto „Lietuvos ryto“ šaltiniai Varšuvoje atskleidė, kad prie alaus ir vyno tuomet buvo kalbama apie S.Skvernelio (tada – be penkių minučių premjero) planus gerinti Lietuvos santykius su Lenkija, o daugiausia – apie tuomečius „Lietuvos geležinkelių“ ir koncerno „Orlen“ nesutarimus.

Klausimai ir dėl namo

Tačiau R.Lopatai klausimų kilo ne tik dėl premjero ryšių su T.Pačėsu. Jis taip pat kėlė klausimus dėl S.Skvernelio namo statybų ir sklypo įsigijimo, prašė, kad būtų paviešintos sąskaitos ir sąmatos būtų pateiktos viešai.

Premjeras teigė, kad yra kuriamas dar vienas mitas, nes visos deklaracijos bei reikalingi dokumentai yra pateikti jau daugiau nei prieš 12 metų.

„Niekas nepasikeitė. Tai yra spekuliacijos, bandant mesti vieną ar kitą šešėlį. Matyt ateis tas momentas, kada dėl tokių pareiškimų reikės reaguoti ir teisinėmis priemonėmis“, – sakė premjeras.

Jis teigė, kad keista, jog tarp šimtų tūkstančių Lietuvoje esančių namų, kliūna būtent jo namas. Be to, jam atrodo keistas požiūris, kad ministras pirmininkas ar jo sutuoktinė niekur anksčiau nedirbo, neėmė paskolų ir gyveno „iš oro“.

„Turiu kiekvieną čekį, kiekvieną sąskaitą, visus dokumentus ir deklaracijos yra pateiktos“, – tikino S.Skvernelis, pridurdamas, kad tai buvo padaryta tiek jam būnant generaliniu komisaru, tiek vidaus reikalų ministru.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.