Tarp kitko. Rašysime laiškus – ne į Laplandiją

Artėjant gražiausioms metų šventėms vaikai puola rašyti laiškų į Laplandiją, Kalėdų Seneliui. Juk jis – visagalis dovanų valdovas.

Laiškai<br>J.Stacevičiaus asociatyvi nuotr.
Laiškai<br>J.Stacevičiaus asociatyvi nuotr.
 Vytautas Bruveris
 Vytautas Bruveris
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Dec 22, 2017, 1:52 PM

Panaši nuotaika šiuo metu užvaldo ir dalį solidžių suaugusiųjų. Kalėdų Seneliu jie jau tikriausiai nebetiki, todėl rašo viešus laiškus prezidentei, premjerui, parlamento pirmininkui, ministerijų vadovams.

Štai Lietuvos edukologijos universiteto alumnai surengė graudžias eitynes, protesto akciją prie Švietimo ir mokslo ministerijos ir paskelbė peticiją, adresuotą aukščiausiems šalies pareigūnams.

Rašte skundžiamasi, kad valstiečių užkurta aukštojo mokslo reforma sunaikins šį esą puikiai dirbantį universitetą, ir raginama jį palikti toliau vegetuoti skiriant daugiau pinigų.

Iš tos pačios operos – ir grupės garsių žmonių viešas reikalavimas aukščiausiai valdžiai neliesti Lietuvos sporto universiteto.

Įdomu, kad šio graudaus laiško signatarų priešakyje – net kelios žinomos muzikos, o ne sporto pasaulio pavardės.

Tai profesoriai V.Landsbergis, V.Noreika, M.Katkus. Matyt, jie iš tiesų puikiai žino, kad gera muzikinė klausa ir apskritai sveika siela gali būti tik sveikame sportiškame kūne.

Ne mažiau graudų laišką prezidentei, premjerui ir vidaus reikalų ministrui parašė dar vieni menininkai – Nacionalinio dramos teatro teatralai. Mat jiems nepatinka, kad Migracijos departamentas nesuteikia politinio prieglobsčio Lietuvoje jų aktoriumi tapusiam pabėgėliui iš Afganistano.

Todėl teatro atstovai ne tik laišką parašė, bet ir piketą surengė prie teismo, kuris išdrįso pritarti departamentui.

Teatralams nė motais, kad mūsų pareigūnai, atlikę tyrimą, turi pagrindo tvirtinti, jog afganistaniečio pasakojimai, kad jis pabėgo nuo baisiųjų talibų ir rojų mato tik Lietuvoje, primena pasakas.

Iki Kalėdų – dar kelios dienos. Tad skubėkime rašyti laiškus. Ne į Laplandiją.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.