„Lietuvos ryto“ televizijos žurnalistei – apdovanojimas už darbą

Europos Sąjungos investicijų efektyvumą Lietuvoje praėjusiais metais tyrinėję žurnalistai ir redaktoriai bei komentatoriai už savo išskirtinius straipsnius, laidas ar komentarus sausio 25-osios vakarą apdovanojami iškilmingame renginyje M.Mažvydo bibliotekoje.

„Lietuvos ryto” televizijos žurnalistė K.Karlonė gavo apdovanojimą.
„Lietuvos ryto” televizijos žurnalistė K.Karlonė gavo apdovanojimą.
„Lietuvos ryto” televizijos žurnalistė K.Karlonė gavo apdovanojimą.
„Lietuvos ryto” televizijos žurnalistė K.Karlonė gavo apdovanojimą.
„Lietuvos ryto” televizijos žurnalistė K.Karlonė gavo apdovanojimą.
„Lietuvos ryto” televizijos žurnalistė K.Karlonė gavo apdovanojimą.
Daugiau nuotraukų (3)

Eleonora Budzinauskienė (ELTA)

Jan 25, 2018, 6:45 PM, atnaujinta Jan 25, 2018, 7:01 PM

Šiuo konkursu žurnalistai ir tinklaraštininkai skatinami įsitraukti į ES struktūrinių fondų investicijų Lietuvoje panaudojimo efektyvumo analizę, skatinti diskusijas apie ES lėšomis įgyvendinamus socialinius ir ekonominius pokyčius, planuojamus ir vykdomus projektus, jų eigą ir naudą regionui, bendruomenei, gyventojui.

Lietuvos žurnalistų sąjungos ir Finansų ministerijos inicijuotame kūrybiniame konkurse „Europos Sąjungos investicijų efektyvumas Lietuvos ekonomikai ir visuomenei“ varžėsi bemaž 140 įvairių spaudos, radijo, televizijos ir internete skelbtų darbų. Tačiau piniginiais prizais po 1000 eurų, diplomais bei autorinėmis skulptūromis apdovanojami tik dešimt laureatų.

Apdovanojimą už „Metų reportažą televizijoje“ gavo „Lietuvos ryto“ televizijos žurnalistė Kristina Karlonė.

Reportažas buvo apie Europos sąjungos lėšų švaistymą įrengiant poilsiavietes Jurbarko rajone. Sužinoję, kad poilsiavietė įrengta viduryje miškų važiavome apsiginklavę priemonėmis nuo uodų ir erkių. bet pamatytas vaizdas pranoko lūkesčius, – sakė K.Karlonė. – Apie poilsiavietę nežinojo net vietiniai. Jos vietą parodė tik seniūnas. Tarp naujų suoliukų, poilsio stalų medinių takelių ir atrakcionų žiojėjo žmogaus ūgį siekiančios piktžolės. paaiškėjo, kad joje nesilankė nė vienas žmogus, nors tam buvo skirti nemenki pinigai.“

 

Už „Metų diskusiją televizijoje“ apdovanojama Živilė Kropaitė (LRT televizija); „Metų reportažą televizijoje“ – Kristina Karlonė („Lietuvos ryto“ televizija ); „Metų reportažą spaudoje ar interneto žiniasklaidoje“ – Vilma Jakubauskaitė Kasperavičienė („Lietuvos žinios“) ir Edita Radzevičiūtė („Kauno diena“); „Metų tyrimą“ – Šarūnas Černiauskas ir Birutė Davidonytė (15min.lt), taip pat Vilma Danauskienė (Delfi.lt); „Metų žurnalisto“ (ES investicijų tema profesionaliausiai dirbantis žurnalistas) tapo Ernestas Naprys (15min.lt) ir Dalius Simėnas („Verslo žinios“ ir vz.lt); „Metų redakcija“ (išskirtinį dėmesį ir profesionalumą temai skyrusi redakcija) – („Verslo žinios“, vyriausiasis redaktorius Rolandas Barysas; „Metų komentaro“ apdovanojimas skirtas Rimvydui Valatkai (Delfi.lt).

Nominantus vertino žiniasklaidos ekspertų komisija, kurioje dirbo Aurelija Arlauskienė, Vilija Butkuvienė, Ginas Dabašinskas, Brigita Sabaliauskaitė, Jolanta Mažylė, Virginija Motiejūnienė, Rytas Staselis (komisijos pirmininkas), Aistė Žilinskienė.

Pasak Žurnalistų sąjungos pirmininko, toks konkursas planuojamas ir ateityje.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.