Oskaras Koršunovas pratrūko: apibūdino Lietuvos idilę pagal Ramūną Karbauskį

„Taip ir įsivaizduoju šios naujai diegiamos pasaulėžiūros vaizdelį: sėdi tėvas, skaito žurnalus su išplėšytais lapais, geria morkų sultis, kampe mama verpia pagoniškų raštų lininius marškinius, televizorius transliuoja Naisių žinias, o po stalu sėdi Juozuko tautinę uniformą vilkintis, it burokas paraudęs, žaliomis akytėmis vaikelis, mat mamai pažadėjo nepersti“, – taip savo socialinio tinklo „Facebook“ paskyroje rašė režisierius Oskaras Koršunovas.

 O.Koršunovas pasakė, ką mano apie R. Karbauskį.
 O.Koršunovas pasakė, ką mano apie R. Karbauskį.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jan 30, 2018, 8:41 AM, atnaujinta Jan 30, 2018, 12:59 PM

Ir čia pat pridūrė, kad  „jeigu ponas Karbauskis kažkada vaikystėje pažadėjo savo mamai negerti kavos ir iki šiol jos negeria, tai negi dabar (o tai tikėtina) bus uždrausta ir kava? Juk nesveika, o liaudis turi būti nužeminta, bežemė ir sveika.“

Garsus režisierius neliko abejingas viešumoje kilusiai diskusijai apie tai, ar valstiečių lyderio Ramūno Karbauskio klouno amplua nuotraukos vaizdavimas M.A.M.A. renginyje buvo patyčios ar tik kritika politikų inicijuotiems draudimams.

R. Karbauskis supyko

Tiesa, klouno personažas taip pat buvo pasirinktas gana simboliškas –  tai vieno garsiausių Stepheno Kingo romanų „It“ ekranizacijos personažas klounas, kuris terorizuoja mažo miestelio gyventojus. Toks muzikantų žingsnis – simbolinis parodymas R.Karbauskiui, ką jie mano apie valdančiųjų įgyvendinamas reformas. Pats R.Karbauskis praėjus dienai po renginio viešai pasisakė smerkdamas tokį muzikantų poelgį.

Nors valstiečių lyderis ir jo bendrapartiečiai tokį grupės  „G&G Sindikatas“ gestą, kai lyderio nuotrauka buvo parodyta klouno amplua, vadina patyčiomis, muzikantai atkirto, kad šioje situacijoje būtina skirti patyčias nuo karikatūros.

Prakalbo apie viduramžius ir inkviziciją

Prisimindamas renginį O.Koršunovas teigė kalbėdamas viešai porą dalykų paminėti pamiršęs ir norintis šią klaidą ištaisyti: „Bet vis dėlto man dabar gaila, kad nepasakiau, jog alternatyva turi ir politinį aspektą – dabar mes visi turime būti alternatyva dabartinei politikai, dabartiniam tartiufizmui, apsimetėliškiems šventeivoms, kurie mus mulkina prisidengdami morale. 

Nesąmonės ir draudimai, bausmės, visas tas moralinis ledonešis jiems reikalingas tik tam, kad paslėptų savo politinę bejėgystę arba – kas gali būti dar blogiau – savo tikruosius kėslus. Argi tai ne patyčios, kai valdžia nieko gero neduodama išradinėja draudimus ir bausmes, primenančias viduramžišką inkviziciją?

Turiu galvoje tai, jog už vieną „kasiaką“ (liet. suktinę) gali pasodinti į kalėjimą ir dar norėtų pritaikyti priverstinį psichiatrinį gydymą. Kokią teisę turi šitie valstiečiai pilnomis kelnėmis nuodingų rusiškų trąšų iš mūsų tyčiotis?“ – klausė režisierius.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.