Druskininkų savivaldybė: kai kurie Seimo nariai galėjo būti sąmoningai apgauti

Druskininkų savivaldybė, siekdama išsiaiškinti nepagrįstus skundus, kreipėsi į Seimo narius Arvydą Anušauską, Jurgį Razmą, Vitalijų Gailių, prašydama pateikti informaciją, susijusią su Seimo nariams siunčiamais skundais apie neva neteisėtą Druskininkų savivaldybės ir savivaldybės darbuotojų veiklą.

 Anot Druskininkų savivaldybės mero R. Malinausko, kreiptis į Seimo narius paskatino paaiškėjusios aplinkybės, patvirtinusios, kad jiems galėjo būti pateikta melaginga, tikrovės neatitinkanti, savivaldybę žeminanti informacija, susijusi su savivaldybės darbu.<br> T.Bauro nuotr.
 Anot Druskininkų savivaldybės mero R. Malinausko, kreiptis į Seimo narius paskatino paaiškėjusios aplinkybės, patvirtinusios, kad jiems galėjo būti pateikta melaginga, tikrovės neatitinkanti, savivaldybę žeminanti informacija, susijusi su savivaldybės darbu.<br> T.Bauro nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Feb 6, 2018, 5:18 PM

Minėti Seimo nariai, gavę savo partiečių, vietinių Druskininkų politinių veikėjų parašytus skundus, galimai piktnaudžiaudami savo užimamomis pareigomis kaip Seimo komisijų ir komitetų vadovai, galimai darė įtaką teisėsaugos institucijų, inspekcijų, agentūrų, atsakingų valstybės institucijų darbui atliekant su Druskininkais susijusius tyrimus.

Anot Druskininkų savivaldybės mero R. Malinausko, kreiptis į Seimo narius paskatino paaiškėjusios aplinkybės, patvirtinusios, kad jiems galėjo būti pateikta melaginga, tikrovės neatitinkanti, savivaldybę žeminanti informacija, susijusi su savivaldybės darbu.

„Deja, bet panašu, kad apčiuopėm realius faktus, galimai įrodančius melagingos informacijos teikimą Seimo nariams, dėl ko 7-erius metus susiduriame su politiniu persekiojimu, savivaldybės menkinimu. Manau, kad klaidinant kai kuriuos Seimo narius ir galimai naudojantis jų užimamomis pareigomis buvo bandoma vykdyti politinius užsakymus ”, – sako Druskininkų savivaldybės meras.

Po to, kai Druskininkų savivaldybė dėl informacijos pateikimo kreipėsi į minėtus Seimo narius ir gavo neigiamą atsakymą, savivaldybė teisinės pagalbos buvo priversta kreiptis į patirties šioje srityje turinčią advokatų kontorą. Teisininkai, išanalizavę situaciją, kreipėsi į Seimo Pirmininką V. Pranckietį, Ministrą pirmininką S. Skvernelį, Seimo kanceliariją.

Raštą, adresuotą Seimo nariams, prieš keletą dienų išsiuntė Druskininkų savivaldybės interesus atstovaujanti advokatų kontora „Jurex“. Kontoros atstovė teigia: „Labai tikėtina, kad Seimo nariai galėjo būti suklaidinti, jiems tęstinai teikiant melagingą informaciją. Tai tapo esmine priežastimi, dėl ko į juos buvo kreiptasi“.

Anot Druskininkų savivaldybės mero, pasitvirtinus aplinkybėms, kad Seimo nariai buvo klaidinami ir piktnaudžiavo savo užimamomis pareigomis, ko pasekoje buvo pradedami iš piršto laužti tyrimai taip menkinant Druskininkų vardą ir čia dirbančius žmones, savivaldybė svarstys galimybę kreiptis pagalbos į Teisėsaugos institucijas ginant savo dalykinę reputaciją.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.