Premjeras įteikė Lietuvos vėliavas daugiavaikėms šeimoms

Ministras pirmininkas Saulius Skvernelis, susitikęs su daugiavaikėmis šeimomis ir jas globojančiomis nevyriausybinėms organizacijoms, perdavė Lietuvos Trispalves.

Asociatyvi nuotrauka.<br>M.Patašiaus nuotr.
Asociatyvi nuotrauka.<br>M.Patašiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2018-02-06 18:01, atnaujinta 2018-02-06 18:03

„Esate mūsų valstybės pagrindas ir stipri jėga, auginanti naujojo Lietuvos istorijos šimtmečio herojus ir kurianti mūsų Tautos ateitį. Lietuva netrukus švęs savo 100-ąjį atkurtos valstybės gimtadienį. Tad šiandien, jo išvakarėse, yra puiki proga pajusti patriotiškumo dvasią drauge ir perduoti šį stiprų jausmą jaunajai kartai. Pasididžiavimą savo šalimi išreikškime aukštai iškeldami Trispalvę – Lietuvos Laisvės ir Nepriklausomybės simbolį“, – renginio metu kalbėjo premjeras.

Renginio dalyviai kartu žiūrėjo debiutinę komiko Olego Šurajevo kino juostą „Grąžinti Nepriklausomybę“, sukurtą nepriklausomybės šimtmečio proga.

Šis renginys – viena iš prieš metus startavusios pilietinės akcijos „Lietuvos vėliava“ dalių. Pilietinės akcijos iniciatorius – Ministras Pirmininkas S. Skvernelis. Prie projekto galima prisijungti iškeliant Lietuvos vėliavą savo namuose ne tik valstybinių švenčių proga arba dovanojant Lietuvos vėliavą sunkiau gyvenantiems.

Aukok.lt portale šiai akcijai jau surinkta suma – 1 379,64 Eur (panaudota 906 Eur). Ji skiriama pirkti Lietuvos trispalvėms, kurias Carito, Maltos ordino pagalbos tarnybų atstovybės, savivaldybės išsibarsčiusios po visą Lietuvą dalija Lietuvos šeimoms. Prie akcijos gali prisijungti visi norintieji. Aukoti galima portale www.aukok.lt.

Ministro pirmininko iniciatyva jau išdalinta apie 800 vėliavų įvairiuose Lietuvos regionuose, jas kelia mokyklos, Lietuvos savanoriai, bendruomenės ir šeimos.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.