Tarp kitko. Ar J. Vaitkus kūrybingesnis už K. Pūką?

Kas kūrybingesni ir turi spalvingesnę fantaziją – politikai ar menininkai? Atrodytų, klausimas tik retorinis. Garbinamų teatralų fone politikai turėtų atrodyti tik kaip vienaląsčiai pirmuonys.

 J.Vaitkus ir K.Pūkas.<br> D.Umbraso nuotr.
 J.Vaitkus ir K.Pūkas.<br> D.Umbraso nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Feb 7, 2018, 6:55 AM

Tačiau šiomis dienomis tai tapo nebe taip akivaizdu. Mat vienas teatralų šviesulių režisierius J.Vaitkus pasirodė kaip ne itin vykęs tų pačių politikų kopijuotojas.

Kaip šis Nacionalinės kultūros ir meno premijos laureatas reagavo į kaltinimus seksualiniu priekabiavimu? Ogi taip, kaip ir daugelis į nemalonumus pakliuvusių politikų: „Priešai puola, ir net bet kokie – nuožmūs rusai!“

Pasirodo, Kremlius seniai norėjo užgrobti ir paversti savo šešėlinės įtakos lizdu visą J.Vaitkaus vadovaujamą Rusų dramos teatrą, o režisierius to neleido. Negana to, jis oficialiai pasmerkė Krymo okupaciją! Taigi viskas aišku, kodėl visu frontu puola Rusijos propagandos kanalai Lietuvoje, pavyzdžiui, tokie kaip „Sputnik“.

Pasak J.Vaitkaus, tai, jog jis tapo būtent Kremliaus puolimo auka, liudija „akivaizdūs faktai“, apie kuriuos jis netgi informavęs Valstybės saugumo departamentą. Tų „akivaizdžių faktų“ režisierius, galbūt saugodamas valstybės paslaptį, apdairiai neįvardijo. Todėl neaišku, ar jie susiję su scenografe S.Biekšaite, prabilusia apie J.Vaitkaus šėliones.

Tiesa, pasiteisinimai baisiuoju rusų puolimu gali ir neduoti tokio efekto, kokio tikėtųsi mūsų politinis elitas ar kai kurie režisieriai. Štai visuomenės nuomonės apklausos rodo, jog net 52 proc. piliečių mano, kad premjeras S.Skvernelis teisus, siūlydamas atnaujinti politinius kontaktus su Kremliumi. Priešingos nuomonės – tik 26 proc.

Kad ir kaip būtų, tik itin kūrybinga asmenybė (ne tokios kaip politikai) gali sugalvoti nuo kaltinimų priekabiavimu atsimušti Rusijos kėslais. Juk, pavyzdžiui, K.Pūkas taip nesugalvojo.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.