Augančios kainos gąsdina ir premjerą, pasakė, kokių priemonių imsis

„Žinių radijo“ laidoje „Pozicija“ dalyvavęs premjeras Saulius Skvernelis, komentuodamas naujausio „Eurobarometro“ tyrimo rezultatus ir gyventojų pasipiktinimą nuolat kylančiomis kainomis šalyje, kalbėjo:

S.Skvernelis pasakė, ką mano apie seksualinio priekabiavimo skandalą.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
S.Skvernelis pasakė, ką mano apie seksualinio priekabiavimo skandalą.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Feb 8, 2018, 8:35 AM, atnaujinta Feb 8, 2018, 9:06 AM

„Jis rodo, kad dalyje mūsų ekonominės veiklos sektorių, ypač paslaugų, kainos yra didelės. Pastebime, kurios kainos auga. Namų ūkiai maistui išleidžia daug lėšų ir negali jų skirti kitų poreikių tenkinimui. Šitą baubą galima nugalėti tik grįžtant į planinę ekonomika, bet mes to niekada nedarysime, sprendimo būdų Vyriausybė ieško ir turime keletą sprendimo variantų“.

Premjeras teigė, kad yra svarstoma apie mokestinės naštos gyventojams mažinimą taikant įvairias mokestines lengvatas tam tikroms prekėms, tačiau baiminamasi dėl to, ar tikrai imantis tokių priemonių būtent vartotojai galės lengviau atsikvėpti.

„Aišku, galima grįžti į praeitį ir svarstyti, ar geri buvo sprendimai, kai leidome koncentruotis didiesiems prekybos centrams, buvo išnaikintos mažos parduotuvėlės... Norisi, kad būtų didesnė konkurencija, yra ir naujų žaidėjų į rinką atėjimas“, – kalbėjo S.Skvernelis.

Premjero teigimu, būtina  spręsti darbo užmokesčio disbalanso klausimą, bet pabrėžė, kad tvirtai mokestinei reformai reikalinga tvirta politinė dauguma, o valstiečių partija pernai prarado partnerius – socialdemokratams pasitraukus iš koalicijos.

„Dirbame su socialiniais partneriais, diskutuojame, iki kovo vidurio Vyriausybė jau turės gaires, kurias galėsime pateikti Seimui ir visuomenei“, – sakė jis.

Kalbėdamas apie Lietuvą krečiantį seksualinio priekabiavimo skandalą premjeras sakė: „Sveikintinas dalykas, kuomet tiek vyrai, teik moterys su tuo nesitaiksto, bet matome 10-15 senumo įvykius, tad teisiniu keliu sunku įrodyti tiesą ir apsiginti“, – kalbėjo jis ir pridūrė, kad viešumas yra veiksminga priemonė, tačiau nesinorėtų, kad tuo būtų naudojamasi be pagrindo.

„Kol teismas neįrodė, žmogus laikomas nekaltu“, – kalbėjo premjeras, primindamas, kad pats yra teisininkas.

„Jeigu prabyla žmonės, tai neabejoju, kad daugeliu atveju, kažkas buvo... Prieš 10-15 metų visuomenė buvo kitokia, požiūris buvo kitoks, tai buvo labiau toleruotina, juk daug kas sako matė, žinojo...“ – sakė S.Skvernelis.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.