Studentai liko ant ledo: dėstytojai pasirodė „per kvaili“?

Dėstytoja atsisakė dėstyti pasirenkamąjį dalyką, nes per pirmą paskaitą nusprendė, jog studentai yra per daug buki, – tokia informacija iš Vilniaus universiteto Filologijos fakulteto studentų pasiekė naujienų portalą lrytas.lt. Tiesa, pats universitetas paaiškino, kad sprendimas nebedėstyti dalyko padiktuotas kitų priežasčių.

VU Filologijos fakulteto studentai sunerimo dėl pasirenkamojo dalyko dėstymo.<br>D.Umbraso nuotr.
VU Filologijos fakulteto studentai sunerimo dėl pasirenkamojo dalyko dėstymo.<br>D.Umbraso nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Feb 14, 2018, 6:46 PM

Pokyčiai nustebino

Redakcijai susisiekus su kelias studentais jie guodėsi, kad pateko į labai nemalonią situaciją, mat pasirinkę pasirenkamąjį studijų dalyką „Literatūra ir vizualieji menai“ (dėstytojos vardas ir pavardė redakcijai žinomi – Aut. past.) buvo palikti ant ledo: po pirmosios paskaitos sužinojo, kad ji šio kurso toliau nebedėstys. Apie tai, kad pasirinkto dalyko paskaitos nebus tęsiamos, studentai sužinojo vasario 7 dieną.

„Sužinojome, kad dalykas nebus dėstomas ir reikia pasirinkti kurį nors kitą, bet tai sukėlė nemažai nepatogumų. Dalyvavau pirmoje paskaitoje ir tikrai nekilo minčių, kad kažkas gali keistis“, – kalbėjo savo vardo viešinti nenorėjusi studentė (redakcijai jis žinomas – Aut. past.)

Į klausimą, ar iš tiesų galėjo taip nutikti, kad dėstytoja nusprendė dalyko nebedėstyti, nes studentų turimų žinių lygis jai pasirodė per žemas, pašnekovė sakė: „Tokia populiariausia versija dėl to, kas čia galėjo nutikti, bet kas atsitiko iš tiesų, niekas nežino, niekas nieko studentams nepaaiškino, tik pasakė, kad dalyko paskaitų nebus“, – kalbėjo ji.

Mergina patikslino, kad nors universiteto elektroninėje sistemoje dar buvo galima keisti pasirenkamųjų dalykų pageidavimus, tai nebuvo paprasta, nes keisti paprasčiausiai nebuvo į ką – pasirenkamųjų dalykų buvo pateikta studentams nedaug ir kitų dalykų grupės jau užpildytos.

Nustebino, kad nepranešė oficialiai

Studentai tvirtino, kad apie dalyko paskaitų atšaukimą buvo pranešta žodžiu vienos iš Anglų kalbos filologijos katedros darbuotojų, bet nei elektroninių laiškų, nei žinučių duomenų bazėje studentai negavo.

„Dalis kolegų sužinojo per „Facebook“, bet yra žmonių, kurie šiuo socialiniu tinklu nesinaudoja, tad neįsivaizduoju, kaip ši žinia juos pasiekė“, – svarstė kita portalo kalbinta studentė.

Suklysta dėl dėstytojos krūvio

Vilnius universiteto viešosios komunikacijos vadovas Ervinas Spūdys, paprašytas pakomentuoti situaciją, sakė: „Nuoširdžiai atsiprašome studentų už patirtus nepatogumus. Iš tiesų, įvykus žmogiškai klaidai, buvo neteisingai apskaičiuotas dėstytojos darbo krūvis. Tik po pirmosios paskaitos buvo pastebėta, kad jai buvo priskirta daugiau paskaitų ir kitų akademinių užduočių, negu tam buvo galima skirti laiko.“ 

Jis patikino, kad šiuo metu studentams informacinėje sistemoje sudarytos galimybės rinktis kitą pasirenkamąjį dalyką. „Dar kartą atsiprašome ir darysime viską, kad tokie atvejai nepasikartotų“, – teigė E.Spūdys.

 

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.