V. Pranckietis neigia, kad seriale „Naisių vasara“ galėjo būti valstiečių politinės reklamos

Seimo pirmininkas Viktoras Pranckietis „Žinių radijo“ laidoje „Pozicija“ atskleidė, kad dabar Vyriausiosios rinkimų komisijos tiriamo televizijos serialo „Naisių vasara“ nėra matęs. Jis nesutinka, kad šiame seriale, kuris paskutiniu metu vis dažniau aptarinėjamas žiniasklaidos, galėjo būti Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos politinės reklamos.

V. Pranckietis neigia, kad seriale „Naisių vasara“ galėjo būti valstiečių politinės reklamos.<br>M.Patašiaus nuotr.
V. Pranckietis neigia, kad seriale „Naisių vasara“ galėjo būti valstiečių politinės reklamos.<br>M.Patašiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Feb 14, 2018, 8:39 AM, atnaujinta Feb 14, 2018, 10:00 AM

„Nežiūrėjau, nors buvau dovanų gavęs 2 diskus“, – „Žinių radijo“ eteryje sakė Seimi vadovas.

Jis tikino, kad seriale partijos reklamos būti negali. „Neabejoju, kad tai nebuvo jokia politinė reklama. Žinote, čia po serialo rezultatas buvo toks, kad partija 2016 Seimo rinkimus laimėjo. Bet galvoti dar 2013 metais apie tai, kokią įtaką tai duos 2016 metais, negalėjo. Ir nemanau, kad taip gali būti, kad serialas yra susijęs su partija“, – sakė V.Pranckietis.

Paklaustas apie daugelio pastebimus panašumus – į Ramūną Karbauskį panašų pagrindinį serialo aktorių, istoriją, vykstančią Naisiuose ir juose esančią bendrovę, V.Pranckietis atsakė su pavyzdžiu.

„Čia tas pats, kaip į vaikus žiūrėti. Sakome, kad vienas panašus į mamą, kitas į tėtį. O iš tikrųjų tai abu vienas į kitą panašus“, – abejones bandė sklaidyti V.Pranckietis.

Naujienų portalas lrytas.lt primena, kad serialas „Naisių vasara“ buvo pradėtas rodyti 2013 metais. Jis buvo nutrauktas 2016 metais, kai Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjunga laimėjo Seimo rinkimus. Net keli Seimo nariai kreipėsi į VRK prašydami ištirti, ar seriale vaizduojamos partijos panašumai su Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjunga negalėtų būti laikomi politine reklama.

Jei komisija nustatys, kad serialas buvo paslėpta politinė reklama, partija gali prarasti dotacijas. 

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.