Vytautas Bruveris. Šventė prasidėjo vienybės sužydėjimu

Lietuvos prezidentė D.Grybauskaitė yra priešiškai nusiteikusi Kovo 11-osios Akto signatarų atžvilgiu. Būtent dėl to dabartinė Prezidentūra juos yra atstūmusi ir ignoruoja. Kodėl taip yra? Ogi todėl, kad D.Grybauskaitė Sausio 13-ają buvo „kitoje barikadų pusėje“ nei signatarai.

D.Grybauskaitė.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
D.Grybauskaitė.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Feb 14, 2018, 8:14 AM

Tokį viešą pasveikinimą artėjančio valstybės atkūrimo šimtmečio proga prezidentei vakar pasiuntė Kovo 11-osios Akto signatarų klubo vadovė B.Valionytė.

Mat D.Grybauskaitė signatarų vėl, kaip ir anksčiau, nepakvietė į jokius šventinius renginius, tik atsiuntė kvietimą apsilankyti aikštėje prie Prezidentūros, kai ten bus keliama trispalvė.

O Prezidentūra pasiaiškino, kad nekvietė į renginius ne tiktai signatarų, bet ir visų kitų, nes jau aštuoneri metai neorganizuoja jokių pokylių išrinktiesiems. Žinoma! Matote, jie tiktai tautą puotaudami piktina, o kimšdami ar pildami už mokesčių mokėtojų pinigus dar ir elitą vaizduoja. Netgi į 100-mečio proga rengiamą koncertą Nacionaliniame operos ir baleto teatre svečiai turės pirkti bilietus.

Todėl signatarai nusprendė patys atskirą šventę surengti, pavaišinti savo svečius, bet prezidentės, aišku, nekvies. Tegul švenčia pati už savo pinigus!

Situacija, kad ir kaip žiūrėsi, pakili ir šventiška.

Viena vertus, įstabiai atrodo tai, jog į teatrą besirinksiantys svečiai, net garbingiausi, turės pirkti bilietą. Tokios lygybės mūsų kaime net kolūkių laikais nebuvo.

Kita vertus, šauniai atrodo ir tai, jog Kovo 11-osios Akto signatarai į savo šventę nekvies valstybės vadovės, kuri, pasirodo, yra iš kitos barikadų pusės.

Kaip ten skamba paskutinė mūsų valstybės himno eilutė, kurią vienintelę mintinai moka kiekvienas?

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.