Naujas draudimas – dovanos Lietuvai

Lietuva siekia išlikti tyra kaip ašara. Todėl į visokias dovanas žvelgia įtariai. Ką žinai – gal dovanotojas tik siekia naudos sau, gal ateityje ko nors paprašys?

Naujas draudimas – dovanos Lietuvai.<br>T.Bauro nuotr.
Naujas draudimas – dovanos Lietuvai.<br>T.Bauro nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2018-02-21 15:54

Štai kolekcininkas ir žurnalistas V.Kavaliauskas stebisi, kad negali įsiūlyti Lietuvai visą gyvenimą rinktos brangios dovanos – ordinų, medalių ir kitų regalijų kolekcijos.

Jis tikina, kad savo turtus mielai dovanotų valstybei, kad visi jais galėtų pasigėrėti muziejuje. Gal Valdovų rūmuose arba Karo muziejaus filiale Vilniuje. Bet valdininkai – nuo Prezidentūros iki Kultūros ir Krašto apsaugos ministerijų – purkštauja: „Mums to nereikia!“

V.Kavaliauskas siuntė raštus prezidentei, premjerui ir krašto apsaugos ministrui, bet nė vienas nesusidomėjo daugiau kaip 2 tūkstančiais istorijos relikvijų – Baltijos ir kitų šalių garbės ženklais, teikiamais už išskirtinius nuopelnus, atminimo žymekliais, valstybingumo simboliais.

Tai kolekcininko reikalai – tegul laiko savo bute.

Ir teisingai – gal kolekcininkas ne tik vietos muziejuje įsigeis? Gal dar ko užsimanys? Išties įtartina dovana – iš kur čia toks geradarys!

Vilnius nepriėmė ir kitos dovanos – Vyčio paminklo, kuris būtų iškilęs už suaukotus pinigus. Bet Kauno meras V.Matijošatis iškart tuo pasinaudojo – puolė ieškoti vietos paminklui.

Pamatysime, ar neprašovė. Juk taip neseniai litai su Vyčio atvaizdu vokeliuose į kyšininkų kišenes keliaudavo. O gal ir Vyčio paminklas ne už dyką? Įtartina.

Kad Lietuvoje visokios dovanos – praeitis, tegul ir užsieniečiai pajunta. Tad atvykėliai verslininkai, programuotojai, aukštos profesinės kvalifikacijos darbuotojai ir visokie startuoliai tegu pašąla kelias naktis eilėje prie Migracijos departamento durų laukdami leidimų laikinai gyventi Lietuvoje – gal praeis noras bastytis.

Šie svečiai tai jau tikrai įtartini – nejaugi jie Lietuvai ketina savo protus, kvalifikaciją ir sugebėjimus dovanoti?

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.