Linas Linkevičius apie santykius su Lenkija: „Dar teks padirbėti“

Neseniai Lietuvos socialdemokratų partijos (LSDP) frakcijos Seime nariai parengė Tautinių mažumų įstatymo projektą, kuriuo siūloma tautinės mažumos gausiai gyvenamoje vietovėje leisti vietovardžius rašyti ne tik lietuvių, bet ir tautinės mažumos kalba. 

L.Linkevičius teigia, kad santykiai su Lenkija gerėja, bet dar teks padirbėti.<br>M.Patašiaus nuotr.
L.Linkevičius teigia, kad santykiai su Lenkija gerėja, bet dar teks padirbėti.<br>M.Patašiaus nuotr.
L.Linkevičius teigia, kad santykiai su Lenkija gerėja, bet dar teks padirbėti.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
L.Linkevičius teigia, kad santykiai su Lenkija gerėja, bet dar teks padirbėti.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Feb 22, 2018, 8:23 AM, atnaujinta Feb 22, 2018, 10:51 AM

Žinių radijo laidoje „Pozicija“ viešėjęs užsienio reikalų ministras Linas Linkevičius teigė, kad tokie siūlymai turi būti vertinami atsargiai. „Tai klausimas, ar reikia tautinių mažumų įstatymo? Buvo manančių, kad nereikia, nes tai sutvarkyta kitais įstatymais. Reikia išklausyti visas nuomones, o paskui vertinti. Minimas projektas sulaukė ne tik pozityvių, bet ir negatyvių komentarų“, – teigė jis.

Anot L.Linkevičiaus, kiekviena šalis turi savo specifiką, o Lietuvoje tautinės mažumos buvo ir bus gerbiamos. „Jų poreikius vertinti reikia pagarbiai, tai mūsų piliečiai, bet turime subalansuoti valstybės integralumo, saugumo ir kitus klausimus“, – kalbėjo ministras.

Neseniai Lietuvoje viešėjo Lenkijos prezidentas Andzejus Duda. Komentuodamas šalių santykių klausimus ministras sakė: „Paskutinis vizitas parodė gerą valią. Mūsų santykiai su mūsų kaimyne svarbūs mums mūsų interesų požiūriu. Tai pastangos. Labai aiškios pastangos. Jų negalima nematyti.“ Ir priminė, kad artimiausiu metu numatyti keli Lietuvos ir Lenkijos aukščiausio lygio vadovų susitikimai.

Paklaustas, ar Lietuvos ir Lenkijos santykiuose jau atėjo pavasaris, ministras teigė: „Pavasaris paprastai ateina be mūsų pastangų, o čia reiks padirbėti. Paraginčiau Seimo narius pabaigti tai, kas pradėta, o paskui pradėkime kitus. Kartais matoma nuoseklumo stoka.“

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.