Patvirtintas 2018 metų Kauno biudžetas

Antradienį Kauno miesto taryba patvirtino 2018 metų miesto biudžetą, kuris sieks 315,6 mln. eurų. Didžiausios išlaidos tradiciškai numatytos švietimui, o daugiau nei pusę įplaukų sudarys gyventojų pajamų mokestis, rašoma Kauno savivaldybės pranešime spaudai.

Kaune patvirtintas miesto biudžetas. Kone pusė lėšų skirta švietimui. Tikimasi, kad didės įplaukos iš gyventojų pajamų mokesčio. <br>G.Bitvinsko nuotr.
Kaune patvirtintas miesto biudžetas. Kone pusė lėšų skirta švietimui. Tikimasi, kad didės įplaukos iš gyventojų pajamų mokesčio. <br>G.Bitvinsko nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Mar 7, 2018, 3:13 PM

Švietimui skirta 143,7 mln. eurų arba 46 proc. viso šių metų miesto biudžeto. Svarbiausias miesto pajamų šaltinis išlieka gyventojų pajamų mokestis. Palyginus su pernai, jo dydis turėtų nuo 137,3 mln. eurų išaugti iki 159,7 mln. eurų.

Didžiausi 2018 metų suplanuoti projektai yra Laisvės alėjos rekonstrukcija ir S. Dariaus ir S. Girėno stadiono statybos. Abiejuose projektuose yra baigiami viešieji statybos darbų pirkimai, kurių rezultatai turėtų paaiškėti artimiausiu metu.

„Džiaugiamės gyventojų aktyvumu, kurių pateikti pasiūlymai iš esmės kalba apie paprastus sprendimus – tam tikrų gatvių ar parkų sutvarkymą. Gyventojus girdime ir prioritetus dėliodama administracija įtrauks kauniečių pasiūlymus“, - teigė Kauno mero pavaduotojas Simonas Kairys.

ES investicijos

Šiemet miestas planuoja panaudoti 44 mln. eurų Europos sąjungos (ES) paramos lėšų. Nemažai europinių investicijų atiteks Aleksote esančių Kalvarijos,  Vyčio Kryžiaus, K. Sprangausko, J. Petruičio, J. Čapliko, J. Pabrėžos ir Vilties gatvių rekonstrukcijai.

Žaliakalnyje ES investicijos šįmet bus nukreiptos Kauko laiptų ir Dainų slėnio atnaujinimui. Dalis europinės paramos taip pat bus skirta S. Dariaus ir S. Girėno stadiono bei jo prieigų rekonstrukcijai.

Didesnis dėmesys šįmet skiriamas ir kultūros sričiai. Įvairių projektų, renginių, kultūros įstaigų infrastruktūros atnaujinimui lyginant su praėjusiais metais  finansavimas išauga 1 mln. eurų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.