R. Baškienė pasakė, kodėl ministras eilėse pas gydytoją gali apeiti pensininką

Seimo pirmininko pirmoji pavaduotoja Rima Baškienė teigė, kad nėra teisinga, kad ministrai į Santaros klinikas patenka be eilės. Tačiau, jos teigimu, ministro laikas brangesnis nei pensininko. Apie parlamentarės Aušros Maldeikienės viešinamą situaciją Seimo pirmininko pirmoji pavaduotoja prabilo Žinių radijo laidoje „Pozicija“.

Profesorius Dietgeris Niederwieseris , Kauno klinikos konferencija<br>P.Mantauto nuotr.
Profesorius Dietgeris Niederwieseris , Kauno klinikos konferencija<br>P.Mantauto nuotr.
seimas, Rima Baškienė<br>T.Bauro nuotr.
seimas, Rima Baškienė<br>T.Bauro nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Feb 28, 2018, 8:51 AM, atnaujinta Feb 28, 2018, 11:39 AM

„Aš labai vertinu A.Maldeikienę, ji visada turi, ką pasakyti. Nesutapatinčiau šios situacijos, kad tai jau ministrų įvaizdžio sužlugdymas. Ministro valanda yra brangesnė užimtumo prasme nei pensijoje gyvenančio žmogaus. Bet manau, kad tokių atvejų daugiau nebus“, – sakė parlamentarė.

Vilniaus valdžia atskirą privilegijuotų pacientų eilę Vilniaus miesto klinikinės ligoninės filiale panaikino pernai. Kaip tuomet skelbė Vilniaus ir ligoninės vadovai, tokiu būdu paslaugas gaudavo parlamentarai, signatarai bei kiti politikai, daugiausia – socialdemokratai ir konservatoriai. R.Baškienei šiame kabinete lankytis yra tekę. „Buvau ir aš pati, nes turėjau rimtą gerklės uždegimą prieš kokius 6 metus“, – sakė ji.

Tokių kabinetų, kurių jau nebėra, naudą ji argumentavo patogumu politikams iš regionų. „Mums, iš regionų atvykusiems, iki savo gydytojo, pavyzdžiui, Kuršėnų rajone, nulėkti būtų problemiška. Tai tas kabinetas buvo tam, kad galėtume kreiptis į juos ligos atveju. Bet tokio kabineto jau nėra, manau, kad čia problemos irgi jau nėra“, – sakė R.Baškienė ir pridūrė, kad bet kokias Seimo narių ar ministrų privilegijas reikia naikinti.

Naujienų portalas lrytas.lt primena, kad, Mišrios Seimo grupės narės A.Maldeikienės teigimu, ji turi  informacijos, kad bent 3 šios kadencijos ministrai Santaros klinikose apeina eiles. Jos teigimu, tai yra Vilius Šapoka, Rokas Masiulis ir Virginijus Sinkevičius. Visi ministrai šias kalbas neigia.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.