Priekabiavimą LRT patyrusi garsi žurnalistė paragino atsipeikėti

Visuomenę toliau drebinant Seimo nario Mykolo Majausko skandalui, kai mergina apkaltino jį seksualiniu priekabiavimu, ne vienas žinomas žmogus prakalbo ir apie kitą istorijos pusę. Keliančius triukšmą per dantį patraukė ir buvusi Tarptautinės sporto žurnalistų asociacijos (AIPS) viceprezidentė Laima Janušonytė.

D.Umbraso nuotr.
D.Umbraso nuotr.
Mykolas Majauskas.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
Mykolas Majauskas.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
Laima Janušonytė.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Laima Janušonytė.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Daugiau nuotraukų (3)

Lrytas.lt

2018-03-09 15:27, atnaujinta 2018-03-09 16:27

Socialiniame tinkle L.Janušonytė parašė, kad lietuviškasis #metoo įsisiautėjo, o baisiausia tai, jog nebeaišku, kas yra tiesa, o kas – ne.

„Taip, aš už moteris! Už tai, kad jos daugelį metų buvo prislėgtos savo vyrų, kolegų, viršininkų priekabiavimų, kad jos bijojo, bijojo netekti darbo, savo nuosavo vyro, kuris ją mušė ir išnaudojo, bijojo pačios savęs.

#aširgi.... buvo laikai, kartais bijojau..bet niekada neleidau savęs išnaudoti, daryti kažką, ko pati nenorėjau, niekada nebuvau vedusio vyro bute vėlų vakarą.. Oi ne, meluoju, buvau daug kartų, nes mūsų draugai vedę ir dažnai pakviečia į svečius“, – rašė L.Janušonytė.

Ji pasakojo daug metų rašiusi apie moteris, sporto žurnalistes ir seksualinį priekabiavimą – daugiau kitose šalyse nei Lietuvoje. Ji prisiminė kolegės iš Kongo istoriją, kai ši, atsisakiusi permiegoti su laikraščio, kuriame dirbo viršininku, neteko akreditacijos į olimpinės žaidynes, pasaulio futbolo čempionatą.

„Jos, profesionalios žurnalistės, darbas buvo sustabdytas. Ji turėjo atsisakyti savo karjeros, savo svajonės, darbo, pinigų, dėl to, kad... Tokių pavyzdžių turiu daug.. Norėjau paklausti „Info TV“ ir daugelio, kas liko paliesti to efekto apie Majauską, tai buvo kas?

Mergina, kurios vardo mes nežinome, ta, kuri vėlyvą vakarą, pasak jos, nuėjo į vedusio vyro butą ir tada patyrė tą metoo? Po to , nors nieko baisaus nenutiko, negrįžo namo (namai nepasigedo? Pilnametė? Mano tėvai būtų pasigedę) tada permiegojo pas draugę ir po ....nnnnnn. metų papasakojo... Na netikiu!“ – rašė ji.

Anot L.Janušonytės, pirmiausia vertėtų kreiptis į prokuratūrą ir ten išdėstyti situaciją, o ne žiniasklaidai ir dar anonimiškai. Ji sakė pradedanti suprasti vyrus, nes moterys juos gali sužlugdyti per minutę ir be svarių argumentų.

L.Janušonytė pabrėžė esanti prieš seksualinį priekabiavimą, bet pakvietė moteris jausti ribas ir būti teisingomis.

„Dabar politiko Majausko, vyro Majausko, tėvo Majausko, sūnaus Majausko reputacija yra sužlugdyta, galbūt pats jis yra ant ribos po kažkieno.. Anonimo po nnn metų parodymų... Sorry (atsiprašau - Red.), bet tai jau kvepia kriminalu... Gal kam nors reikia sužlugdyti Majauską? Gal kas turi kokių interesų? Žurnalistika visada vadovavosi faktais ir įrodymais. O kas gi dabar? Tik reitingai?

Indrės Makaraitytės interviu buvo dar pakankamai kultūringas, bet labai jau prievartaujantis. Ne man spręsti, čia jau kažkas kitas norėjo tų reitingų, o tada dar keletas interviu.. Be skonio, be nieko, puolimas... Čia ir yra dabar tikroji žurnalistika Lietuvoje? Gėda!

Norit, papasakosiu istoriją? Buvau gera LRT darbuotoja ir sporto žurnalistė. Vienas iš darbdavių pradėjo prie manęs priekabiauti – vieną kartą jis uždarė kabineto duris, pripylė viskio taurę ir pradėjo kalbėti, kokia aš graži ir talentinga, koks gražus mano kūnas ir kad jis manęs nori... Tada aš grubiai patraukiau jo rankas ir pabėgau... Po kelių mėnesių buvau atleista iš darbo …

Prabėgo tik 7 metai, ar galiu kreiptis į „Info TV“ ar kur kitur, kad prie manęs priekabiavo?

Moterys, esame vertos to vardo, esame išdidžios ir nepriklausomos, esame stiprios ir aš didžiuojuosi Jumis ir visomis savo draugėmis, kurios yra! Kai yra per daug, tai yra per daug...“ – rašė L.Janušonytė.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.