Ūkio ministras pirmalaikių rinkimų idėją laiko politiniu spektakliu

Ūkio ministras Virginijus Sinkevičius „Žinių radijo“ laidoje „Pozicija“ sakė, kad opozicijos norimų pirmalaikių rinkimų idėja jam nėra priimtina. Jo teigimu, tai tėra tik opozicijų partijų noras situaciją šaržuoti.

konferencija, women go tech, Virginijus Sinkevičius<br>D.Umbraso nuotr.
konferencija, women go tech, Virginijus Sinkevičius<br>D.Umbraso nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Mar 15, 2018, 8:35 AM

Paklaustas, ar palaikys pirminių rinkimų idėją, ūkio ministras sakė, kad ne. „Aš balsuosiu prieš, kadangi tai jau yra antras bandymas tą idėją iškelti. Man yra labai juokinga, kai po slapto balsavimo kažką bando dar apkaltinti. Tas pats buvo, kai skilo socialdemokratai. O šiuo atveju, valstiečiai padarė viską M.Basčio istorijoje. O tai tėra tik antras jų bandymas“, – „Žinių radijo“ eteryje komentavo V.Sinkevičius.

„Man labai gaila, kad kažkas galvojo, jog Lietuvos žmonių valia yra neteisinga. Nes vienas, ar kelių žmonių grupė žino geriau. Bet rinkimai yra skelbimai tada, kai sprendimų priėmimas nevyksta. Bet dabar jis vyksta, nepaisant viso esančio triukšmo. Jei kažkam atrodo svarbiau užsiimti apkalta, kaltinimais, tai aš nenoriu šioje veikloje dalyvauti“, – kategoriškai sakė V.Sinkevičius.

Perklaustas, ar opoziciją su pirminių rinkimų idėja perspaudžia, jis patvirtino, kad taip. „Taip tikrai, jie perspaudžia. Opozicijoje yra įvairių žmonių, man buvo tikrai gaila, kai išėjo Tadas Langaitis, jį galėjau laikyti tikrai konstruktyvia opozicija“, – sakė ūkio ministras, spėliodamas, kad jis pasitraukė, nebegalėjęs dalyvauti politiniame spektaklyje.

„Manau, kad žmogus buvo demotyvuotas ir nematė prasmės dalyvauti šiame spektaklyje. Turbūt jis buvo orientuotas į tikslų įgyvendinimą. O dalyvavimas politiniame spektaklyje ir ryškinimas tam tikrų problemų, ar savęs, turbūt nėra jo stilius“, – priežastis bandė įspėti ūkio ministras.

Paklaustas, ar jo „neužknisa“ darbas Seime, V.Sinkevičius buvo atviras.

„Aš stengiuosi įkvėpti daugiau oro ir fokusuotis į pagrindinius darbus. Bet taip, būna labai gėda, kai kolega girtas pasirodo darbe, išvažiuoja iš jo savo mašina ir niekas negali dėl to nieko padaryti“, – sakė ūkio ministras.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.