Po nepavykusios M. Basčio apkaltos – taktinis R. Karbauskio ėjimas

Seime užregistruota Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos (LVŽS) frakcijos seniūno Ramūno Karbauskio Lietuvos Respublikos Seimo statuto 218 str. pataisa, kuria siūloma, kad sprendimas dėl Seimo pareigūnų ar valstybės institucijų vadovų atleidimo būtų priimamas atviru balsavimu Seimo posėdyje dalyvaujančių Seimo narių balsų dauguma.

Ramūnas Karbauskis<br>J.Stacevičiaus nuotr.
Ramūnas Karbauskis<br>J.Stacevičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Mar 19, 2018, 11:27 AM, atnaujinta Mar 19, 2018, 2:38 PM

„Viešas balsavimas, sprendžiant Seimo pareigūnų ar valstybės institucijų vadovų atleidimo dėl nepasitikėjimo jais klausimus, didins Seimo narių atsakomybę prieš savo rinkėjus, skatins juos atsakingiau vertinti priimamus sprendimus ir nesidangstyti kolektyviniais sprendimais“, – sako jis.

Dabar Lietuvos Respublikos Seimo statuto 218 straipsnio 4 dalis numato, kad sprendimas dėl Seimo pareigūnų ar valstybės institucijų vadovų atleidimo dėl nepasitikėjimo priimamas slaptu balsavimu daugiau kaip pusės visų Seimo narių balsų dauguma, sprendimas dėl Seimo pareigūnų ar valstybės institucijų vadovų atleidimo kitais pagrindais – atviru balsavimu Seimo posėdyje dalyvaujančių Seimo narių balsų dauguma.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.