Andrius Tapinas į Seimą pristatė peticiją: reikalavimus pasirašė 23 tūkst. lietuvių

Daugiau nei 23 tūkst. lietuvių pasirašė peticiją ir memorandumą, kuriais reikalaujama priešlaikinių rinkimų, apkaltos Artūrui Skardžiui, griežtesnės atsakomybės už parlamentarų nedalyvavimą Seimo darbe bei atvirų balsavimų priimant svarbius sprendimus, išskyrus atvejus, aiškiai nurodytus Konstitucijoje.

A.Tapinas į Seimą atvežė memorandumą ir gyventojų pasirašytą peticiją.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
A.Tapinas į Seimą atvežė memorandumą ir gyventojų pasirašytą peticiją.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Mar 20, 2018, 9:56 AM

Antradienį prieš 10 val. ryto žurnalistas ir peticijos iniciatorius Andrius Tapinas atvyko į Seimą tam, kad Seimo pirmininkui Viktorui Pranckiečiui ir frakcijų seniūnams įteiktų gyventojų pasirašytą peticiją ir protesto akcijos „Mes kaltinam!“ pasirašytą memorandumą.

„Šitą memorandumą pasirašė ne tik tie žmonės, kurie dalyvavo proteste, bet ir tie, kurie palaiko. Tokie žinomi žmonės, kaip Alfredas Bumblauskas, Benediktas Vanagas, Gabrielius Liaudanskas, Martynas Starkus, Nijolė Oželytė, Haroldas Mackevičius, Eugenijus Laurinaitis, Arkadijus Vinokuras ir dar keli signatarai, buvę sąjūdiečiai.

Taip pat mūsų peticija buvo užvakar paskelbta ir šiam rytui mes nešame 23,5 tūkst. žmonių parašų“, – prie Seimo durų kalbėjo A.Tapinas.

Seimo darbotvarkėje numatoma, kad antradienio posėdyje bus svarstomas klausimas dėl pirmalaikių Seimo rinkimų. Taip pat parlamentarai spręs, ar sudaryti specialiąją tyrimo komisiją dėl apkaltos asmeninių ir verslo interesų protegavimu Seime kaltinamam Artūrui Skardžiui.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.