Kaune laimės – pilnos kelnės

Pirmąkart po Nepriklausomybės atkūrimo Laimės dieną šventė ne Vilnius, kaip jau buvo įprasta ne vienerius metus, bet Kaunas. Kauniečiai buvo pakviesti į suneštinį pokylį, visaip linksminami ir net galėjo pabendrauti su socialinės laimės kaltininku – meru Visvaldu Matijošaičiu.

 Artūras Jančys
 Artūras Jančys
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Mar 20, 2018, 6:07 AM

Bent jau pastaruoju metu su jo vardu tapo įprasta sieti pastebėjimą, kad iš nelaimingų niurzgalių kauniečiai gana greitai virto laimingais žmonėmis. Ne, ne išsišiepusiais idiotais, kurie sėdėdami stovinčio traukinio vagone linguoja į abi puses įsitikinę, kad važiuoja. „Rail Baltica“ nuties jungtį su Varšuva, tai juk ne pokštas.

Tikriausiai ne, tai rimti dalykai. Juk kauniečiai – iš prigimties tikintys žmonės, tiki Viešpačiu, Dalia Grybauskaite ir „Lietuvos geležinkeliais“.

Tiesą sakant, kauniečiui, kaip ir dažnam stereotipiniam lietuviui, iki laimės nedaug tereikia. Ypač vyriškos lyties atstovui. Blondinės žmonos šalia, juodo BMW garaže, alaus sklidino bokalo ir kad „Žalgiris“ laimėtų. Aišku, žmona tai nebūtinai blondinė, BMW gali būti ir baltas, o alus... Jis privalo būti tik nealkoholinis. Jau nekalbant apie tai, kad alkoholis yra baisiausi nuodai, įkaušus laimės samprata pasidaro kažkokia iškreipta.

Žiūrėk, tūlas dar įsigeis greta blondinės žmonos meilužės brunetės, o tada jau sukils feministės, kabalistės ir islamistės, tai jau „Metoo“ tokiam, už grotelių jį!

O dar baisiau, jei įkaušęs tūlas laimingas kaunietis įsigeis pašokti pagal rusiško popso melodiją, kaip buvo metų metus įpratęs, nes tokia muzika sklisdavo iš „mikriukų“ grotuvų.

Nuo tokių nelaimių galėtų apsaugoti Indrės Makaraitytės ir Andriaus Tapino portretai. Jie turėtų kabėti kiekvieno patrioto miegamajame.

Apskritai laimė yra subjektyvus dalykas ir kartais sunku suprast, kodėl kauniečiai staiga pasijuto laimingi, kai miesto valdžia pagaliau užlygino duobes gatvėse?

Ne, žinoma, yra dar ir daugiau laimės dėmenų, jie išreiškiami milijoninėmis investicijomis: Vokiečių automobilių pramonės milžinė „Continental“ investavo 95 milijonus eurų, kompanija „Hella“ Laisvojoje ekonominėje zonoje (LEZ) stato gamyklą už 50 milijonų.

Kaip pabrėžė Laimės dienų organizatoriai – laimė ne piniguose. Pridursime: tačiau jų kiekyje – taip.

Subjektyvi laimės sąvoka yra slidus dalykas dar ir todėl, kad išlieka rizika pernelyg savavališkai suprasti kaunietiškos Laimės dieną žyminčias iniciatyvas (šūkius): „Duodu“, „Bendrauju“, Judu“, „Suvokiu“, „Bandau“, „Planuoju“, „Nesustoju“, „Jaučiu“, „Priimu“ ir „Dalyvauju“.

O juk viskas labai paprasta – kauniečiai laimingi tada, kai duoda, bando, jaučia ir dalyvauja.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.