Valdantieji pabūgo dar kartą: vėl atsisakė dalyvauti diskusijoje

Antrą kartą pilietiško jaunimo iniciatyvos „Žinau, ką renku“ organizuota diskusija apie išbandymus rinkimams įvyko, tačiau joje ir vėl atsisakė dalyvauti ir valdančiųjų atstovai, ir Vyriausiosios rinkimų komisijos (VRK) pirmininkė Laura Matjošaitytė.

Antrasis bandymas buvo nesėkmingas: valdantieji diskusijoje vėl nedalyvavo.<br>T.Bauro nuotr.
Antrasis bandymas buvo nesėkmingas: valdantieji diskusijoje vėl nedalyvavo.<br>T.Bauro nuotr.
Eugenijus Gentvilas.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Eugenijus Gentvilas.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

2018-03-21 16:05, atnaujinta 2018-03-21 17:37

„Tai dar kartą parodo, kad VRK pirmininkė atsisako kalbėtis su visuomene ir savo veiksmus derina su valdančiaisiais. VRK pirmininkė tradiciškai visiems atsuko nugarą, šįkart net nebandydama dangstytis netikėtai užgriuvusiais darbais“, – sako Seimo Liberalų sąjūdžio frakcijos seniūnas Eugenijus Gentvilas.

Paskutinę minutę patvirtintą dalyvavimą atšaukė ir socialdarbiečių atstovas Gediminas Kirkilas.

Valstiečiai diskusijoje dalyvauti atsisakė ir toliau kaltindami žurnalistą Edmundą Jakilaitį šališkumu bei remdamiesi teisininkų rekomendacijomis susilaikyti nuo nuomonės reiškimo su VRK vykdomu tyrimu dėl LVŽS susijusiais klausimais.

VRK pirmininkė telefonu pasiūlė diskusiją nukelti į kovo pabaigą ir nors kvietime buvo siūlymas deleguoti kitą atstovą – nei atsakymo, nei kito atstovo sulaukta nebuvo.

Pabūgo jau antrą kartą

Anksčiau planuota, kad diskusija turėjo vykti kovo 8-ąją. Į ją buvo kviesta ir L.Matjošaitytė, ir LVŽS atstovė Agnė Širinskienė.

Organizacijų „Žinau, ką renku“, „Baltosios pirštinės“, „Man Ne Dzin“ (LiJOT) ir Atviros Lietuvos fondo organizuotoje diskusijoje turėjo būti kalbama apie pastarųjų dienų skandalus, susijusius su VRK, ir kaip susigrąžinti visuomenės pasitikėjimą rinkimų procedūromis.

Tačiau organizatoriai tada paskelbė, kad tiek VRK pirmininkė L.Matjošaitytė, tiek valstiečių atstovė A.Širinskienė nusprendė diskusijoje nedalyvauti. A.Širinskienė, anot organizatorių, atsisakė dalyvauti, nes diskusijoje dalyvauja žurnalistai Edmundas Jakilaitis ir Rita Miliūtė.

„LVŽS atstovė Agnė Širinskienė ką tik pranešė, kad nedalyvaus diskusijoje, nes neva nežinojo, kad diskusijoje dalyvauja R.Miliūtė ir E.Jakilaitis. Kito atstovo į diskusiją LVŽS frakcija nepasiūlė“, – teigiama pranešime.

Pasak organizatorių, kiek anksčiau Seimo pirmininkas Viktoras Pranckietis atsisakė dalyvauti diskusijoje ir pasiūlė atvykti į ekskursiją į Seimą.

„Seimo pirmininko V. Pranckiečio komanda jau anksčiau informavo, kad nemato prasmės dalyvauti šioje diskusijoje, nes viskas jau ir taip aišku, o aktyviam jaunimui siūlo geriau ateiti į ekskursiją po Seimą“, – tikino organizatoriai.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.