Premjerui įtinka tik viena komisija, visas kitas vadina „vienas kito valgymu“

Premjeras Saulius Skvernelis „Žinių radijo“ laidoje „Pozicija“ dar kartą sukritikavo Seime vis didėjantį specialių komisijų skaičių. Jo teigimu, tėra viena, kurios veikla iš tikrųjų svarbi ir reikalinga.

Saulius Skvernelis pasisakė specialiųjų Seimo tyrimų komisijų klausimu. <br>D.Umbraso nuotr.
Saulius Skvernelis pasisakė specialiųjų Seimo tyrimų komisijų klausimu. <br>D.Umbraso nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Mar 22, 2018, 8:38 AM, atnaujinta Mar 22, 2018, 8:49 AM

Premjeras vis kuriamas naujas komisijas įvardija kaip opozicijos konstruktyvumo trūkumą. „Tikrai galime susitelkti dėl svarbiausių bendrų darbų. Reikia ieškoti kompromiso. Bet kada įsiveliame į komisijų vajų, kai kuriais klausimai jos būna reikalingos, bet didžiąją dalį darbo gali atlikti dabartiniai komitetai“, – sakė jis, įvardindamas ir jo manymu, svarbiausią komisiją.

„Solidžiausia komisija, kuri dabar dirba nuosekliai, tai verslo ir politikos susiliejimą ir korupcinius dalykus tirianti. O visa kita yra tiesiog vienas kito valgymas“, – kritikavo premjeras.

Jis teigė, kad demokratiniame procese politinės batalijos yra būtinos, bet tai erzina žmones.

Paklaustas, kaip balsuos už ketvirtadienį Seime pateikiamas dvi komisijas – A. Kubiliaus Vyriausybės veiklos tyrimo ir dėl dirbamos žemės įsigijimų, kurią opozicija vadina R.Karbauskio komisija, jis atsakė tiksliai.

„Yra labai blogai, kad abi komisijos jau gavo vardus. Nors jos negali būti su tuo siejamos, – visų pirma sukritikavo premjeras. - Palaikysiu, jei nebus nukreipti į personalijas“, – tvirtino S.Skvernelis.

Kalbėdamas apie vadinamą R.Karbauskio komisiją, jis teigė, kad tuo pasirūpinti gali ir Kaimo reikalų komitetas. „Čia Seimo kaimo reikalų komitetas yra arčiausiai. Ir tada gali sukviesti jie visas institucijas. Ir jei tada paaiškėja, kad reikalingas politinis vertinimas, tada ji gali veikti“, – teigė jis.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.