Ramūnui Karbauskiui – rašytojos antausis: dėl jo pavardės atsisakė premijos

Knygų vaikams rašytoja Kotryna Zylė paskelbė, kad atsisako laimėtos premijos bei galimybės išleisti knygą.

 Rašytoja teigė, kad nejaučia pagarbos R.Karbauskiui.<br> lrytas.lt montažas.
 Rašytoja teigė, kad nejaučia pagarbos R.Karbauskiui.<br> lrytas.lt montažas.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Mar 22, 2018, 8:17 PM

„Didžiosios būtybių knygos“ bei „Milžino mažylio“ autorė laimėjo „Švieskime vaikus“ fondo konkursą. Nugalėtojai priklausė ir premija, ir galimybė išleisti knygą, tačiau autorė socialiniame tinkle „Facebook“ paskelbė, kad viso to atsisako.

Priežastis – vienas „Švieskime vaikus“ fondo steigėjų. Tai – valstiečių lyderis Ramūnas Karbauskis, kuris, kaip nurodoma, fondą įkūrė kartu su atlikėju Andriumi Mamontovu.

„Neseniai pasidalinau, kad laimėjau fondo konkursą. Dabar turiu pasidalinti, kad atsisakiau premijos bei išleidimo galimybės. Šitą sunkų sprendimą priėmiau tuo metu, kai prie Seimo vyko mitingas“, – feisbuke rašė K.Zylė.

Ji kalbėjo apie praėjusią savaitę Andriaus Tapino ir „Laisvės TV“ rengtą mitingą, kuriame pasirodė apie penki tūkstančiai žmonių, sušukę „Mes kaltinam!“.

„Supratau, kad iš kurios pusės benandau pažiūrėti, niekaip nesiderina mano politinės pažiūros ir fondo mecenato pavardė. O tiksliau, knygų leidyba ir meno kūrimas apskritai neturėtų turėti nieko bendro su politika. Matau, kad ribos tarp fondo gerų darbų ir politikos trinasi. Gal kol kas – tik visuomenės galvose, bet nežinia, kas bus toliau“, – rašė K.Zylė.

„Švieskime vaikus“ fondo konkursą K.Zylė laimėjo su naujausiu savo kūriniu „Kieminukais“.

„Visai nesidžiaugiu. Tiesą pasakius, gedžiu savo mažųjų „Kieminukų“, kurie (bent kol kas) tikrai neiškeliaus pas tuos vaikus, kuriems juos kūriau. Vis dar manau, kad fondo misija – didžiąja dalimi kilni. Ir kūriniai atrenkami geros komisijos. Ir linkiu sėkmės visiems autoriams, kurie tuo keliu dar eisi, – rašė K.Zylė. – Tačiau aš supratau, kad neturėsiu stiprybės padėkoti už paramą politikui, kuriam nejaučiu pagarbos. Ir nesugebėsiu ginti to galutinio tikslo kiekvienam atsikalbinėdama, kas čia prie ko.“

„Facebook“ rašytoja sulaukė palaikymo.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.