S. Skvernelis sako laukiantis stebuklų iš Vilniaus savivaldybės

Premjeras Saulius Skvernelis nesiliauja kritikavęs Vilniaus mero Remigijaus Šimašiaus.

Saulius Skvernelis<br>D.Umbraso nuotr.
Saulius Skvernelis<br>D.Umbraso nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Benas Brunalas (ELTA)

Mar 22, 2018, 3:00 PM, atnaujinta Mar 22, 2018, 3:02 PM

Ketvirtadienį Vyriausybės valandoje konservatorius Laurynas Kasčiūnas pasiteiravo premjero apie tai, kokia šiuo matu yra situacija įgyvendinant planuojamą Lukiškių aikštės paminklą.

Anot L. Kasčiūno, miesto savivaldybė jau turėjo pateikti projektus, kuriuos kultūros paveldo departamentas turėtų įvertinti pagal paveldosauginius reikalavimus, ir atsakyti, ar gali, ar negali būti įgyvendintas nemažai klausimų sukėlęs vadinamasis „bunkerio“ paminklo projektas.

Kartu konservatorius paklausė, ko reikia, kad nacionalinis stadionas būtų pastatytas.

„Koks stebuklas turi įvykti, kad Vilniuje, vienoje iš Europos valstybių sostinių, atsirastų normalus, padorus futbolo stadionas, bent jau toks, koks yra antroje Lenkijos futbolo lygoje?“ – klausė L. Kasčiūnas.

„Kalbant apie Vilnių, matyt, reikia vieno stebuklo, – kad savivaldybė pradėtų tinkamai dirbti ir judėti“, – Vyriausybės valandoje kalbėjo S. Skvernelis.

„Laikas bėga ir mes valdydami rizikas turėsime svarstyti apie alternatyvas“, – kalbėjo S. Skvernelis, pabrėždamas, kad nacionalinio stadiono klausimui svarbūs terminai artėja nenumaldomai.

„Jei nebus pasirašyta sutartis su rangovu, vadinasi, vertindami rizikas, mes tiesiog privalėsime reaguoti“, – kalbėjo Premjeras.

Premjerui kritikuojant sostinės savivaldybę, kad ši gali laiku neįgyvendinti nacionalinio stadiono projekto, miesto meras atkerta, jog pagrindinė rizika yra Vyriausybės projektas.

Meras R. Šimašius tikina, kad stadionas bus pastatytas laiku, svarbu, kad teismas laiku išnagrinėtų bendrovės „Vilniaus nacionalinis stadionas“ skundą.

„Jeigu teismas laiku išnagrinės skundus, kaip buvo numatyta, galbūt mes net anksčiau nei pagal grafiką tą projektą realizuosim“, – žurnalistams trečiadienį sakė R. Šimašius.

Kovo pradžioje pranešta, kad Vilniaus nacionalinio stadiono konkursas sustabdytas, iki kol teismas išnagrinės iš jo pašalintos bendrovės „Vilniaus nacionalinis stadionas“ skundą.

Bendrovė prašo teismo, kad šis pripažintų, jog jos pateiktas popierinis pasiūlymas galioja, arba suteiktų galimybę pateikti konkurso pasiūlymą iš naujo elektroniniu būdu.

Į teismą įmonė kreipėsi po to, kai konkurso komisija vasario viduryje atmetė „Vilniaus nacionalinio stadiono“ pretenziją.

77,886 mln. eurų vertės pasiūlymą bendrovė rengė bendradarbiaudama su „Amsterdam Arena“ ir Turkijos „KAYI Insaat“ grupe. Lenkijos „Budimex“, anksčiau dalyvavusi konsorciume, iš jo pasitraukė dar prieš pateikiant pasiūlymą.

Sausio pabaigoje konkurso komisija oficialiai pripažino „Vilniaus nacionalinio stadiono“ pasiūlymą netinkamai pateiktu ir nusprendė, kad vienintele konkurso dalyve lieka koncerno „Icor“ įmonė „Axis Industries“. Ši stadiono kompleksą pasiūlė pastatyti už 79,9 mln. eurų. Bendrovė tikisi, kad stadioną pastatytų per trejus metus. Sutartį pasirašyti planuojama 2019 metais.

„Vilniaus nacionalinis stadionas“ iš konkurso pašalintas, nes dokumentus pateikė užklijuotame voke, o ne per elektroninę sistemą, kaip reikalaujama sąlygose.

 

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.