Smūgiu mokiniui apkaltintas direktorius pareiškė: „Kiekvienas ant galvos neužlips“

Vienos Panevėžio mokyklos direktorių pasivijo kaltinimai smurtu. Septintoko tėvas paviešino įrašą, kuriame esą girdėti ne tik mokyklos vadovo šūksniai trenkti per galvą nepilnamečiui, bet ir pliaukštelėjimas.

 Mokyklos direktorius Alfredas Paberžis neneigia kalbėjęs su mokiniu dėl sugadintų durų.
 Mokyklos direktorius Alfredas Paberžis neneigia kalbėjęs su mokiniu dėl sugadintų durų.
Daugiau nuotraukų (1)

Kristina Ragauskienė, „Lietuvos ryto“ televizija

Mar 22, 2018, 5:35 PM

Tris dešimtmečius mokyklai vadovaujantis direktorius ginasi smurtavęs. Išklausęs įrašą direktorius sako sunkiai atpažįstantis ar tai jo paties balsas. Nors neneigia, kad paauglį buvo pasikvietęs pokalbiui.

Panevėžio Mykolo Karkos mokyklą lankančio septintoko tėvas sako, kad šie šūksniai įrašyti direktoriaus kabinete. Neva paauglį mokyklos vadovas pasikvietė dėl klijais sugadintų kelių klasių durų.

„Ko dar maivytis, ko čia maivytis, jau viskas juodu ant balto, dar filmuota medžiaga. Aš tau kaip dėsiu į galvą šitą su***tą, dabar va (girdisi pliaukštelėjimas). Dabar interviu galit duot, kaip skriaudžia mokyklos mokinuką. Ko tu čia dar maivaisi, durneli tu? Negalvojau, kad toks durnas“, – tokie žodžiai girdisi įraše.

Tėvas buvo susidūręs su direktoriumi

Mokyklos direktorius Alfredas Paberžis neneigia kalbėjęs su mokiniu dėl sugadintų durų.

„Aš ir mano kolegos, kurie klausėsi pradžioj, pasimetę. Ir tavo balsas, ir ne tavo kažkaip. Aš negalėčiau kategoriškai teigti, kad tai mano balsas. Kaip ir neigti“, – kalbėjo mokyklos direktorius A.Paberžis.

Norvegijoje dirbantis septintoko tėvas vadovą kaltina ir smurtu prieš sūnų.

„Ne tik žodžiai buvo, žinokit. Jis gavo tarp žando ir pakaušio. Per žandą gavo smūgį ranka. Ne tik žodžiai, – kalbėjo mokinio tėvas Remigijus Čižiūnas. – Nebe tie rusų laikai, kaip būdavo anksčiau. Galėdavo daužyt, mušt. Aš pats esu susidūręs su A.Paberžiu. Jis dar buvo pavaduotoju toje pačioje mokykloje, kai mokiausi. Esu nuo jo gavęs, todėl ir tikiu, kad tai vyksta ne tik su mano sūnumi.“

Tačiau A.Paberžis ginasi – vaiko jis nemušė. Aptakiai apie situaciją kalbėjo ir socialinė pedagogė Jolanta Rinkūnienė.

„Apie pareigas mokinių kalbama žymiai mažiau negu apie teises. Jie savo teises labai gerai žino. Taip tiesiog yra“, – sakė ji.

Nori įtraukti visas tarnybas

Tačiau 30 metų mokykloje dirbantis A.Paberžis ne pirmą kartą įsivelia į istoriją, kurioje yra kaltinamas smurtu.

„Aš dar turiu ir žmogiškos savigarbos, orumo. Kiekvienas ant galvos neužlips ir aš nesilaikysiu visiškų formalizuotų biurokratizuotų santykių. Vai vai...“, – pareiškė direktorius.

Nepilnamečio tėvas dėl galimo smurto prieš vaiką jau kreipėsi į Vaiko teisių apsaugos tarnybą. Įvykio aplinkybes aiškinasi savivaldybė. Paauglio tėvas sieks, kad tyrimo imtųsi ir teisėsauga.

„Vienareikšmiškai smerkiu tokį elgesį. Taip direktorius neturi elgtis. Jeigu direktorius nebesusitvarko pats su savimi emociškai, tada jis turi pagalvoti, ar gali dirbti mokyklos vadovu“, – kalbėjo Panevėžio vicemeras Petras Luomanas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.