Tarp kitko. Pasiekėme dugną – kyšiu tapo grybukai

Ekonomistai ir sociologai tegu nesvaigsta postringaudami apie gyvenimo kokybės tyrimus. Gal ir žiauriai skamba, bet geriausiai gyvenimo kokybę nusako telefoninių sukčių iš pensininkų išviliojamos pinigų sumos ir pareigūnams siūlomi kyšiai.

Grybavimas<br>V.Balkūno asociatyvi nuotr.
Grybavimas<br>V.Balkūno asociatyvi nuotr.
komentatoriai komentaras Arūnas  Dumalakas<br>T.Bauro nuotr.
komentatoriai komentaras Arūnas Dumalakas<br>T.Bauro nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

2018-03-22 12:30, atnaujinta 2018-03-22 12:36

Senjorai vis dar sugeba sukčiams atseikėti po kelis tūkstančius eurų.

Vadinasi, jiems pensijų didinti nereikia. Šis visuomenės sluoksnis tebeturi santaupų. Kai aferistai išmelš tik po kelias dešimtis eurų – va, tada jau reikia susimąstyti apie pensininkų gyvenimo kokybę.

O štai darbingo amžiaus piliečių gyvenimo kokybe laikas susirūpinti. Nes kai kurie pradėjo siūlyti kyšius grybais ir malkomis.

Valdžia, perskaičiusi žinutę iš Kelmės, turėtų siekti, kad tokie atvejai nepasikartotų. Juk ten į policijos komisariatą užsukęs 56 metų vyras Veiklos skyriaus vyresniosios tyrėjos paprašė suklastoti pažymą Darbo biržai apie jo nebūtą sulaikymą, kaip kyšį siūlydamas suskaldyti malkas ir atlikti kitus ūkio darbus, o rudenį pririnkti grybų.

Kelmiškiui pažymos prireikė, kad pasiteisintų, kodėl nustatytu laiku nesiregistravo Darbo biržoje. Kai tyrėja atsisakė, vyras iš kabineto išėjo, uoli pareigūnė tuoj papasakojo kolegoms ir jie pradėjo ikiteisminį tyrimą dėl papirkimo.

Galima neabejoti, kad nesurinkti grybai ir nesuskaldytos malkos bus įvertintos mažiau nei 1 MGL (beveik 38 eurai), tad kelmiškio laukia apie 1000 eurų bauda. Kaip jis ją sumokės? Nebent grybus rinkdamas ir malkas skaldydamas.

Galėjo apie papirkimą ištrimitavusi vyresnioji tyrėja ir kitaip pasielgti. Juk jeigu kelmiškis pasiūlė jai suskaldyti malkas, vadinasi, tikėjosi, kad po to pakvies pietų. O užuominos apie kitus ūkio darbus, grybų rinkimą liudija, kad vyras galbūt planavo ne vieną priekabiavimo atvejį.

Ir būtų Kelmė atsidūrusi tarptautinio #MeToo sūkuryje – nebūtų reikėję pulti veidu į lietuvišką purvą.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
Gyvai: nusipelniusių Lietuvos medikų apdovanojimai 2024