Dėl sovietmečio paminklų – grasinimai iš Rusijos

„Maskva neatmeta galimybės taikyti atsakomąsias priemones, jei Vilnius savivaldybė ir toliau naikins sovietmečio paminklus“, – naujienų agentūra ria.ru citavo Rusijos užsienio reikalų ministerijos Informacijos ir spaudos departamento direktoriaus pavaduotoją Artiomą Kožiną.

Sovietmečio skulptūros.<br>D.Umbraso nuotr.
Sovietmečio skulptūros.<br>D.Umbraso nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Mar 23, 2018, 5:41 PM, atnaujinta Mar 23, 2018, 7:26 PM

Vilniaus miesto savivaldybė išsiuntė laišką Lietuvos karo istorijos asociacijai „Pamiršti kariai“, kuriame reikalavo kad iki šių metų kovo 31 dienos Antakalnio kapinėse būtų išmontuoti du antkapiai, esantys Antakalnio kapinėse ant sovietų ir Carinės Rusijos armijos karių kapų.

Anksčiau su tokiu prašymu į sostinės savivaldybę yra kreipęsis Lietuvos kultūros paveldo departamentas, nurodydamas, kad išmontavimo klausimas iškilo tuomet, kad atsirado abejonių identifikuojant palaikų liekanas.

Publikacijoje teigiama, kad Lietuvos karo istorijos asociacija „Pamiršti kariai“ sieks užkirsti kelia antkapių išmontavimui.

„Kalbant apie šventvagiškus veiksmus, susijusius su rusiškomis memorialinėmis vietomis Lietuvoje, manome, kad galime imtis atsakomųjų žingsnių, susijusių Lietuvos su istorinės atminties įamžinimu Rusijos Federacijoje“, – spaudos konferencijoje sakė A.Kožinas.

Kaip rašo ria.ru, Antakalnio kapinėse, viename iš kapų palaidotas 1915 m. gindamas Vilnių žuvęs Rusijos imperijos armijos kareivis,  Kitoje kapavietėje Švenčenkos rajone buvo palaidoti šeši sovietų ir vienas nežinomas kareivis.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.