Vytautas Bruveris. Valstiečių drevėje – užmarši voverė

Lakštingala negali nečiulbėti, o valstiečių vadas R.Karbauskis negali nedeklaruoti, o vėliau nepulti paknopstomis pildyti deklaracijų. Pats kaskart pasiteisina – atmintis šlubuoja. Yra ir tokių voverių, kurios žiemai atėjus nebeprisimena, kur rudenį sukaišiojo visus savo riešutus, nes jų tiek daug.

 R.Karbauskis.<br> J.Stacevičiaus nuotr. iš archyvo
 R.Karbauskis.<br> J.Stacevičiaus nuotr. iš archyvo
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Mar 23, 2018, 6:28 AM, atnaujinta Mar 23, 2018, 4:17 PM

Regis, jaučio iš paties tėvo Česlovo ūkio odos greitai bus per mažai surašyti viskam, ko jo sūnus sosto paveldėtojas Ramūnas yra nedeklaravęs. Bankų paskolos ir įvairūs brangūs pirkiniai Ispanijoje, sūnums dovanoti milijonai už tai, kad jie suktųsi tėvui naudą nešančiame žemės versle, o dabar štai ir šimtatūkstantinis sandoris su pačiu savimi. Teisingiau, su savo Agrokoncernu, kuriam jo savininkas R.Karbauskis, pasirodo, vis dar nėra sumokėjęs maždaug 900 tūkst. eurų už akcijas.

Pats R.Karbauskis prisipažino ir vėl užsimiršęs ir pažadėjo kuo skubiau vėl papildyti daugybe lopų išmargintą savo vargšę deklaraciją.

Daugelis politikų yra pavėlavę papildyti savo deklaracijas arba jas apskritai pateikti, tačiau šio valstietiškojo pono atvejis kelia mažiausiai du klausimus.

Pirmas: kiek tokių atradimų, kaskart nustebinančių pirmiausia patį poną, dar laukia?

Antras: gal jis, tokius atradimus patiriantis nuolat, vis dėlto turėtų nukentėti skaudžiau nei iki šiol?

Antai dėl atmestino požiūrio į popierius buvęs socialdemokratas M.Bastys turėjo net Seimo mandatą pamesti. Juk Konstitucinis teismas, kaip visada giliai pažvelgęs, įžvelgė, jog M.Bastys privalėjo saugumui deklaruoti, kad buvo susitikęs su rusu, kurį tas pats saugumas įtaria esant rusų agentu.

Žinoma, voverė, vardu Ramūnas, nė iš tolo neatrodo taip grėsmingai, kaip su rusais susitikinėjantis M.Bastys. Bet vis dėlto abu atvejus sieja užmaršumas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.