Nė prie vienų socialdemokratų neprisijungęs A. Butkevičius nežino, kaip pasisuks jo karjera

Buvęs premjeras Algirdas Butkevičius prie prieš kelias dienas susikūrusios Socialdemokratų darbo partijos nesijungė. Šiuo metu jokiai partijai nepriklausantis politikas nežino, kur pasisuks jo politinė karjera.

Buvęs premjeras Algirdas Butkevičius iki šiol nežino, kaip pasisuks jo politinė karjera. <br>D.Umbraso nuotr.
Buvęs premjeras Algirdas Butkevičius iki šiol nežino, kaip pasisuks jo politinė karjera. <br>D.Umbraso nuotr.
A.Butkevičius iki šiol mano, kad G.Palucko tikslas buvo suskaldyti valdančiąją koaliciją.  <br>J.Stacevičiaus nuotr.
A.Butkevičius iki šiol mano, kad G.Palucko tikslas buvo suskaldyti valdančiąją koaliciją.  <br>J.Stacevičiaus nuotr.
Prie Socialdemokratų darbo partijos, kuriai vadovauja G.Kirkilas, A.Butkevičius nesijungė. <br> D.Umbraso nuotr. 
Prie Socialdemokratų darbo partijos, kuriai vadovauja G.Kirkilas, A.Butkevičius nesijungė. <br> D.Umbraso nuotr. 
Daugiau nuotraukų (3)

Lrytas.lt

Mar 27, 2018, 5:21 PM, atnaujinta Mar 27, 2018, 5:28 PM

„Nežinau dar“, – sakė A.Butkevičius, paklaustas, ar planuoja jungtis prie vienos iš dviejų socialdemokratų partijų. „Šiandien dar nenoriu pasakyti, ar iš politikos traukiuosi“, – sakė A.Butkevičius, paklaustas, ar tai jau yra politinės karjeros pabaiga.

Socialdemokratų darbo partiją, kurios lyderiu tapo Gediminas Kirkilas, politologai vertina neigiamai – dvi socialdemokratiškas vertybes išpažįstančios partijos skaldys rinkėjus. O ir naujos partijos nariai kelia daug klausimų. Jie taip pat teigė, kad naujoji Socialdemokratų darbo partija didelių pergalių rinkimuose tikrai nelaimės. A.Butkevičius savo partijos kolegoms siūlė pirmiausia patikrinti visuomenės pasitikėjimą ir politinį darinį kurti tik tada.

„Mano pasiūlymas buvo toks, kad mes važinėsime po Lietuvą, formuosime politinius komitetus tuose rajonuose, kuriuose matome tikrai stiprius žmones, kurie turi pasitikėjimą. Taip sudalyvauti savivaldybių rinkimuose, jei ten būtų pasitikėjimas, tada sudaryti judėjimą ir dalyvauti Europos Parlamento rinkimuose. Nes jeigu matome, kad žmonės nepasitiki, tai ko ten dalyvauti tuose rinkimuose“, – sakė jis.

Prognozuoja G.Palucko pralaimėjimą

A.Butkevičius prognozuoja, kad Socialdemokratų partija patirs pažeminimą savivaldos rinkimuose.

„Manau, kad G.Paluckas pirmą kartą socialdemokratų istorijoje gaus mažiausiai mandatų savivaldos rinkimuose. Per praėjusius dvejus rinkimus Socialdemokratų partija pagal mandatų skaičių buvo pirma. Ateinančiuose rinkimuose tų mandatų bus mažai. Ir jis toliau kaltins buvusius politikus“, – pasakojo A.Butkevičius.

Po šio pralaimėjimo A.Butkevičius planavo rinkti žmones ir juos vienyti. Jis iki šiol tiki, kad naujojo Socialdemokratų partijos pirmininko G.Palucko tikslas buvo sužlugdyti koaliciją, jam tai pavyko.

„Tai nebuvo kažkokios asmeninės mano ambicijos – stoti ar nestoti. Aš tiesiog buvau pateikęs strategijos projektą. Kad mes turėtumėme įtikinti esančius socialdemokratus, kurie neišėjo iš partijos, kad dabartinis partijos pirmininkas pasielgė neteisingai. Jo tikslas buvo suskaldyti koaliciją. Mes tą informaciją tikrai turėjome. Patyrę politikai jaučia atsakomybę prieš valstybę, nenorėjom, kad būtų kažkoks politinis nestabilumas“, – sakė jis, kalbėdamas apie kolegų motyvus sukurti naują politinę jėgą.

Buvęs premjeras ir buvęs Socialdemokratų partijos lyderis prisimena ir kitas G.Palucko kalbas.

„Gal G.Paluckas tikėjosi, kad bus pirmalaikiai Seimo rinkimai, gal jis būtų atėjęs į Seimą. Kitas dalykas – jis viešai yra pasakęs ir savo kolegoms, kad jei bus išmesti tie senieji, visuomenei atsibodę politikai, partijos reitingai pradės kilti“, – pasakojo A.Butkevičius.

Jis nenorėjo vertinti ir kritikuojamos partijos sudėties.

„Politikai, kurie pasitraukė, jau ieško variantų, kaip dalyvauti kokiame nors judėjime ar kurti kokią nors  partiją. Aš tai vertinu kaip kairiąją, centro partiją“, – naują politinį darinį kukliai vertino jis.

Jis pasakojo suprantantis, kad rinkėjams dvi panašios partijos gali kelti sunkumų.

„Ir rinkėjai bus suskaldyti, jie pasidalins į tuos, kurie yra už senąją Socialdemokratų partiją, kiti už Socialdemokratų darbo. Bet bus ir grupė žmonių, kurie nusivils tokiu demonstravimu nemokant susitarti, neieškant dialogo, galvojant apie save, o ne apie valstybę“, – pasakojo A.Butkevičius.

Šiuo metu jis priklauso Socialdemokratų darbo frakcijai, bet ne partijai. Tokio paties likimo politikas yra ir Antanas Vinkus.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.