Plaukimo mokyklos direktorių atleido trečiąkart

Šiaulių meras Artūras Visockas dar kartą atleido iš pareigų Plaukimo mokyklos „Delfinas“ direktorių Valerijų Belovą. Pastarasis darbą per pastaruosius metus prarado trečiąkart, bet jau dukart sugebėjo sugrįžti per teismus.

Šiaulių meras A.Visockas (kairėje) dar kartą atšaukė Plaukimo mokyklos "Delfinas" vadovą V.Belovą iš pareigų.
Šiaulių meras A.Visockas (kairėje) dar kartą atšaukė Plaukimo mokyklos "Delfinas" vadovą V.Belovą iš pareigų.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Mar 27, 2018, 5:45 PM, atnaujinta Mar 27, 2018, 5:52 PM

Pirmąsyk V.Belovas darbą prarado pernai kovo 2-ąją. Tąsyk Šiaulių miesto tarybos nariai sutartinai pritarė tokiam sprendimui – už atleidimą balsavo 25 iš 28 posėdyje dalyvavusių politikų.

Bausti „Delfino“ vadovą nutarta po vidaus audito, kuris atvėrė ne vieną pūlinį. Tarp audito aptiktų blogybių - privačiai įstaigai nukeliavę tūkstančiai eurų už pradinukų mokymą plaukti.

Per auditą paaiškėjo pinigų nuotėkio schemos. Jos leido pinigams kapsėti ne į įstaigos, o į po Vaikų, jaunimo ir suaugusiųjų užimtumo centro vėliava susibūrusių tos pačios biudžetinės įstaigos darbuotojų grupės kišenę.

Tikrintojai konstatavo, kad šiai įstaigai 2016 m. atiteko valstybės finansuojamas 30,5 tūkstančio eurų vertės užsakymas.

Nors V.Belovas tikino, kad „Delfinas” nei fiziškai, nei juridiškai negalėjo dalyvauti šioje programoje, pavasarį nuspręsta vadovą atleisti. 

Atleistas V.Belovas kreipėsi į teismą ir sulaukė palankaus sprendimo. Įstaigos vadovas į darbą buvo sugrąžintas rugpjūtį. Motyvas – padaryti procedūriniai pažeidimai. Sugrąžintam vadovui buvo priteisti pinigai už priverstines pravaikštas.

Tada meras A.Visockas rugsėjį savo sprendimu atšaukė V.Belovą iš pareigų. Toks žingsnis buvo motyvuotas nepasitikėjimu vadovu, kurį Vyriausioji tarnybinės etikos komisija dukart pripažino pažeidus viešuosius ir privačiuosius interesus.

V.Belovas vėl nutarė bylinėtis ir šių metų kovo 15-ąją vėl šventė pergalę. Šiaulių apylinkės teismas nutarė ne tik grąžinti vadovą į darbą, bet ir įpareigojo tai daryti nedelsiant, nelaukiant, kol nutartis įsiteisės.

Šiaulių miesto savivaldybė šį sprendimą apskundė, nes pernai priimtas naujasis Darbo kodeksas apskritai nebenumato galimybės atleistąjį skubiai grąžinti į darbą.

Šiaulių miesto meras A.Visockas nusprendė dar kartą atšaukti V.Belovą iš pareigų. Pasirašytame potvarkyje miesto vadovas įvardijo nepasitikintis „Delfino“ vadovu. Aiškinama, kad tuo siekiama užtikrinti, kad viešojo sektoriaus įstaigų vadovai būtų nepriekaištingos reputacijos ir pirmenybę teiktų viešiesiems interesams.

„Reikšdamas Valerijui Belovui nepasitikėjimą, siekdamas mažinti korupcijos pasireiškimo tikimybę savivaldybės įstaigose, vykdydamas Lietuvos Respublikos korupcijos prevencijos įstatymo 16 straipsnio 2 dalies 16 punkte nustatytą pareigą – nesudaryti savo neveikimu sąlygų korupcinio pobūdžio nusikalstamoms veikoms, realizuodamas darbdavio teisę pasirinkti nepriekaištingos reputacijos viešojo juridinio asmens vadovą“, – tokius motyvus įvardijo A.Visockas.

Potvarkyje nurodoma išmokėti V.Belovui kompensaciją už nepanaudotas atostogas, kurios susikaupė nuo kovo 16 iki kovo 27 d.

Iki antradienio šioje įstaigoje buvo dvivaldystė – direktoriavo ir V.Belovas, ir anksčiau vadovu paskirtas praeityje garsus plaukikas Paulius Viktoravičius.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.